29 січ. 2021 13:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

96

0

На Вінниччині буде реалізовано міжнародний грант для розвитку мікропідприємництва на селі

На Вінниччині буде реалізовано міжнародний грант для розвитку мікропідприємництва на селі

Реалізація грантового проєкту дасть можливість не лише збільшити кількість підприємців у селах Вінниччини та Черкащини, а й, можливо, дещо знизить кількість сільських мігрантів та підвищить рівень економічного зростання громади

На Вінниччині буде реалізовано міжнародний грант для розвитку мікропідприємництва на селі

Наприкінці минулого року проєкт «Розвиток села та протидія пандемії COVID-19 через сприяння росту малого та мікропідприємництва», ініційований Благодійним фондом «МХП – Громаді» спільно з Агенціями Регіонального Розвитку Вінницької та Черкаської областей, виграв у конкурсі грантових ініціатив. Запропонована ініціатива зорієнтована на соціально-економічні потреби регіону, а також існуючі інноваційні рішення, що сприятиме підтримці, розвитку або диверсифікації підприємницьких ініціатив для населення під час і після пандемії. Проєкт буде реалізовано протягом першого півріччя у Вінницькій та Черкаській областях.

На Вінниччині буде реалізовано міжнародний грант для розвитку мікропідприємництва на селі

Координатор проєкту «Розвиток села та протидія пандемії COVID-19 через сприяння росту малого та мікропідприємництв» Катерина Лісіченко зауважила, що реалізація грантового проєкту дасть можливість не лише збільшити кількість підприємців у селах Вінниччини та Черкащини, а й, можливо, дещо знизить кількість сільських мігрантів та підвищить рівень економічного зростання громади.

«Я переконана, що важливою складовою в комунікації підприємців-початківців у межах нашого проєкту стане обмін досвідом, самоорганізація і майбутні ділові відносини, які допоможуть у формуванні активу, важливого для впровадження європейських підходів до розвитку громади, зокрема і в період пандемії», - переконана Катерина Лісіченко.

У складний економічний період саме мікро та малі бізнеси можуть стати основою сталого розвитку сільських громад.

Загальна вартість проєкту - близько 1 500 000 грн. Відповідно до поданої заявки внесок "МХП - Громаді" становитиме майже 700 000 грн. Ще понад 620 000 грн надасть донорська організація. По 100 000 грн спрямують Агенції регіонального розвитку Вінницької та Черкаської областей, які також виступили партнерами проєкту.

У межах проєкту буде оголошено конкурс мікрогрантів «Село. Кроки до розвитку», в межах якого зможуть пройти навчання близько 100 підприємців-початківців із сільських населених пунктів Вінниччини та Черкащини, частина з яких отримають фінансування в розмірі до 50 тис. грн.

Така ініціатива реалізується у межах спільного проєкту Уряду Швеції та Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні «Посилене партнерство для сталого розвитку».