22 черв. 2020 17:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

164

0

На Вінниччині частково відновлять рух електропоїздів – графік

На Вінниччині частково відновлять рух електропоїздів – графік

Поїзди рухатимуться в напрямку Фастова та Києва з Козятина. Також будуть курсувати «електрички» за маршрутом Козятин-Жмеринка


На Вінниччині частково відновлять рух електропоїздів – графік

З 23-го червня в «Укрзалізниці» вирішили відновити рух 27 приміських поїздів по регіональній філії «Південно-Західна залізниця». Кілька поїздів курсуватимуть і Вінниччиною. Зокрема, «електрички» ходитимуть в напрямку Фастова та Києва з Козятина. Також – з Козятина до Жмеринки.

Як повідомляють на сайті «Суспільного», електропоїзди їздитимуть не в повному складі. Дозволено брати лише 50% пасажирів від загальної кількості місць.

Контроль за дотриманням усіх санітарних заходів покладено на провідників, роз’їзних касирів, працівників воєнізованої охорони.

Температурний скринінг робитимуть лише на тих станціях, де найбільше пасажирів.

З 23-го червня в напрямку Фастова та Києва їздитимуть два електропоїзди з Козятина.

Також «електрички» курсуватимуть за маршрутом Жмеринка-Козятин та в зворотному напрямку.

Графік, опублікований на сайті «Укрзалізниці»:

На Вінниччині частково відновлять рух електропоїздів – графік

На Вінниччині частково відновлять рух електропоїздів – графік - фото 2

На Вінниччині частково відновлять рух електропоїздів – графік - фото 3

Відповідно до повідомлення АТ «Укрзалізниця», 23 червня розпочнеться курсування 27 приміських поїздів по регіональній філії «Південно-Західна залізниця» та з 24 червня — 23 поїзди по філії «Південна залізниця».

На сьогодні по території України курсує 553 приміські поїзди. З урахуванням вищевказаних поїздів 24 червня їх кількість складе 603 поїзди.

«Укрзалізниця» вкотре закликає пасажирів бути свідомими та виконувати рекомендації під час проїзду залізничним транспортом. Зокрема, дотримуватися соціальної дистанції, вдягати маску, а в разі виявлення симптомів гострої респіраторної хвороби залишатися вдома. На час дії карантинних обмежень у кожному приміському поїзді буде знаходитися провідник, який слідкуватиме за дотриманням цих норм.

У разі прийняття в подальшому відповідних рішень регіональними комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обласних державних адміністрацій призначення приміських поїздів буде продовжуватися.

З розкладом додаткових електропоїздів можна ознайомитись на вебсайтах регіональних філій «Укрзалізниці».

Згідно з повідомленням «Укрзалізниці» від 22-го червня, залізничники спільно з працівниками Національної поліції провели рейд рейд для перевірки дотримання карантинних вимог пасажирами приміських поїздів.

Залізничники та правоохоронці перевірили ранкові поїзди, які відправлялися й прибували з Фастова.

«Майже всі пасажири поїздів були в масках, і ми дуже раді, що вони відповідальні й дотримуються рекомендацій медиків. Лише самосвідомість усіх громадян допоможе не допустити розповсюдження хвороби», — зазначив під час рейду директор регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» Артем Миронович.

«Ми постійно моніторимо ситуацію з наповненістю поїздів. Наразі територією регіональної філії у приміському сполученні залізницею перевозиться щодоби близько 32 тисяч пасажирів. Тому було прийнято рішення збільшити кількість приміських поїздів до 158 одиниць», — зазначив чоловік.

Також Артем Миронович наголосив, що рейди з Нацполіцією проводитимуться й надалі. «Плануємо сьогодні затвердити список станцій, які маємо перевірити до кінця тижня. Але перш за все ми дякуємо нашому пасажиру за свідому поведінку», — повідомив очільник регіональної філії.

В «Укрзалізниці» зазначають, що приміські поїзди постійно проходять дезінфекцію у пунктах обороту, зокрема, постійно обробляється антисептичними засобами підлога, сидіння, ручки, можливі контактні місця.

Нагадаємо, раніше ми писали, які пасажирські поїзди дальнього сполучення курсуватимуть на Вінниччині.

З 19-го червня рішенням міської комісії з ТЕБ та НС у Вінниці посилюють карантин. Робочий день рекомендували розпочинати з 10-ї години ранку, торгувати – в шаховому порядку. Також внесли зміни щодо дозволеної кількості відвідувачів у готелях та ресторанах.

Вінниця.info, фото - ілюстративне