24 верес. 2020 14:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

214

0

На Вінниччині членам родин загиблих військових виплачуватимуть по тисячі гривень допомоги

На Вінниччині членам родин загиблих військових виплачуватимуть по тисячі гривень допомоги

Виплати здійснюватимуть з нагоди ювілейних та пам’ятних дат створення військових частин.


На Вінниччині членам родин загиблих військових виплачуватимуть по тисячі гривень допомоги

24 вересня під час чергової сесії депутати Вінницької обласної ради розглянули зміни до рішення «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для надання матеріальної допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців з нагоди ювілейних та пам’ятних дат створення військових частин». Зрештою, ухвалили рішення, за яким одному із членів сім’ї загиблого військовослужбовця (дружина/чоловік, діти, батьки) виплачуватимуть допомогу в сумі одна тисяча гривень.

Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної ради.

Як йдеться в повідомленні, 44 голосами депутати затвердили Порядок використання коштів обласного бюджету для надання матеріальної допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців з нагоди ювілейних та пам’ятних дат створення військових частин у новій редакції.

Як зазначають в облраді, матеріальна допомога є безповоротною, адресною грошовою допомогою, що надається коштом обласного бюджету. На підставі списків загиблих військовослужбовців та військовослужбовців Національної гвардії України уповноважені особи військових частин подають клопотання до голови обласної державної адміністрації щодо надання матеріальної допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців з нагоди державних свят та дати створення військової частини. Матеріальна допомога виплачується одному із членів сім’ї загиблого військовослужбовця (дружина/чоловік, діти, батьки) в сумі одна тисяча гривень.

Як відбулася остання сесія облради 7-го скликання, дивіться у нашому фоторепортажі.

Нагадаємо, родини загиблих учасників війни на Донбасі отримають доплати до пенсій.

Вінниця.info, фото – ілюстративне