20 жовт. 2021 10:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

79

0

На Вінниччині чоловік хотів відкупитися від патрульних

На Вінниччині чоловік хотів відкупитися від патрульних

Він пропонував 5 тисяч гривень хабаря, аби його не притягували до відповідальності за водіння авто у п’яному стані


На Вінниччині чоловік хотів відкупитися від патрульних

У Вінницькій області чоловік запропонував поліцейським 5 тисяч гривень хабаря, аби його не притягували до відповідальності за водіння авто у п’яному стані. Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі карається позбавлення волі терміном до 4 років.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

19 жовтня під час несення служби поблизу села с. П’ятківка інспектори групи реагування патрульної поліції Відділ поліції №1 Гайсинського районного управління поліції за Порушення правил дорожнього руху зупинили водія «ВАЗу». Під час спілкування з водієм інспектори запідозрили, що 55-річний чоловік знаходиться в стані алкогольного сп’яніння. Медичне освідування зафіксувало 1,76 проміле алкоголю в крові водія. За нескладання на нього протоколу правопорушник запропонував поліцейським неправомірну вигоду. Для документування злочину інспектори викликали слідчо-оперативну групу поліції.

Слідство розпочало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Крім того, на правопорушника інспектори склали адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info