27 верес. 2022 14:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

476

0

На Вінниччині чоловік виготовляє «буржуйки-невидимки»: готовий поділитися власними схемами

На Вінниччині чоловік виготовляє «буржуйки-невидимки»: готовий поділитися власними схемами

Буржуйки довго гріють і зручні у користуванні


На Вінниччині чоловік виготовляє «буржуйки-невидимки»:  готовий поділитися власними схемами

Житель села Ободівка, що на Вінниччині, здобув славу винахідника піролізних твердопаливних котлів. А з початком повномасштабного вторгнення росії на територію України, чоловік почав робити « буржуйки-невидимки» для військових.

За словами Володимира Попова, такі буржуйки не лише зручні, а й непомітні для ворога, так як диму від них зовсім немає. Винахідник розповів Вінниця.info, що готовий поділитися власними кресленнями та схемами з усіма майстрами.

На Вінниччині чоловік виготовляє «буржуйки-невидимки»:  готовий поділитися власними схемами

«Я сам за освітою музикант, але уже як 20 років в мене є патент України на винахід – піролізні котли Попова. Нині їх розповсюджують по всій Україні. Триває війна, стає дедалі холодніше і я швидко почав виготовляти буржуйки. Першу зробив і відправив на фронт бійцям. Однак, вона дуже димна.І з передової попросили виготовити таку буржуйку, яка не так чадить. Я за один день подумав, як це зробити і зараз маю всі готові креслення. Моя буржуйка- невидимка прекрасно працює, можна регулювати тепло. Вона зручна, легко поміститься в бліндаж, де троє-четверо осіб», – розповідає Володимир Попов.

На виготовлення однієї буржуйки чловіку потрібно десь 6-7 годин. Каже, коли є при собі всі необхідні матеріали, робота йде швидше.

На Вінниччині чоловік виготовляє «буржуйки-невидимки»:  готовий поділитися власними схемами  - фото 2

«З деталей потрібні: листовий метал та труба товстостінна – полоси металеві. Вся герметичність відбувається за рахунок піску. Я роблю буржуйки круглі, але можна робити і квадратні. Мені люди привозять безкоштовно балони, хоча я готовий і купувати аби зробити їх побільше. Поясню, що піролізний газ - важкий, він падає, він як звичайний газ шукає низину, а коли згорає перетворюється у дим і виходить по трубі. Принцип роботи цих буржуйок такий – газ тримається внизу і дає тепло бездимно.На цих буржуйках можна готувати їжу чи щось підігріти, чи просушити взуття», - говорить Володимир Попов.

Чоловік готовий поділитися власними кресленнями із майстрами, які бажають виготовляти такі ж буржуйки.

На Вінниччині чоловік виготовляє «буржуйки-невидимки»:  готовий поділитися власними схемами  - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info