25 черв. 2020 15:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

109

0

На Вінниччині чоловік зґвалтував 14-річну дівчинку

На Вінниччині чоловік зґвалтував 14-річну дівчинку

Чоловіка затримали


На Вінниччині чоловік зґвалтував 14-річну дівчинку

24 червня, під час перевірки родин, які опинилися у складних життєвих обставинах, поліцейські виявили факт сексуального насилля над 14-річною дівчиною її знайомим. В поліції припускають, що мама дівчинки могла знати про зґвалтування, але не повідомила про це в поліцію.

28-річний зловмисник затриманий в процесуальному порядку. Йому загрожує до 15 років ув’язнення.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

За словами керівника відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Людмили Кузнєцової, поліцейські з профілактичною метою щодня проводять перевірки сімей, які перебувають на обліках у поліції. Під час чергового візиту до однієї з таких родин у Піщанському районі поліцейські виявили факт зґвалтування неповнолітньої дівчини. Наразі підозрюваний затриманий в процесуальному порядку та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Вирішується питання про притягнення до відповідальності мами дівчинки, яка можливо знала про вчинення злочину і не повідомила в поліцію.

Слідчим відділенням поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування). За таке правопорушення передбачено покарання - до 15 років позбавлення волі.

З початку року працівниками поліції з профілактичною метою перевірено 1014 сімей, які опинились в складних життєвих обставинах.

Закликаємо громадян не замовчувати, а повідомляти в поліцію про відомі вам факти вчинення протиправних дій відносно дітей. Не будьте байдужими, зателефонуйте на 102 , якщо знаєте сім`ї, де діти страждають від різного роду насильства.

Це вже третій відомий випадок ґвалтування неповнолітніх дітей протягом червня.

Раніше ми писали, що у Бершадському районі п’яний чоловік зґвалтував 15-річну дівчину. Також поліцейські затримали чоловіка, якого підозрюють в зґвалтуванні та побитті 6-річної дівчинки.

Вінниця.info