7 трав. 2020 14:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

66

0

На Вінниччині чоловіка, який випадково застрелив дружину свого брата, засудили на три роки

На Вінниччині чоловіка, який випадково застрелив дружину свого брата, засудили на три роки

Побачивши в темряві силует, підсудний подумав, що то дикий звір, і вистрілив


На Вінниччині чоловіка, який випадково застрелив дружину свого брата, засудили на три роки

На початку липня 2019-го року підсудний, мешканець селища Хороша Гайсинського району, з мисливської рушниці поранив братову дружину. Стріляв, бо в темряві йому здалося, що це на територію присадибної ділянки забрів дикий звір. Потерпілу з вогнепальним пораненням черевної порожнини госпіталізували до лікарні, але медикам врятувати її не вдалося. За частиною 1 статті 119 Кримінального кодексу (вбивство через необережність) суд призначив чоловікові 3 роки позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації Національної поліції у Вінницькій області.

За повідомленням поліції, в липні минулого року 50-річну жительку Гайсинського району з вогнепальним пораненням черевної порожнини госпіталізували до районної лікарні близько півночі. Під час надання медичної допомоги вона померла.

В процесі розслідування кримінального провадження слідчі встановили, що зловмисник приблизно о 22-ій години почув з боку річки ревіння дикої косулі, яку вирішив вполювати. Чоловік взяв карабін і почав очікувати на звіра. Помітивши силует в темряві, він вистрілив, внаслідок чого влучив у родичку, яка в цей час перебувала у тому місці.

Підсудного визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 119 Кримінального кодексу України (вбивство через необережність) та засудили до трьох років обмеження волі.

Нагадаємо, у Вінниці судді на 5 років засудили чоловіка, який зіштовхнув в річку рибалку та забрав його речі.

Вінниця.info, фото – ілюстративне