19 лип. 2021 09:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

290

0

​На Вінниччині чоловіка засипало камінням під час чистки криниці

​На Вінниччині чоловіка засипало камінням під час чистки криниці

52-річного чоловіка повністю засипало камінням на глибині близько дев’яти метрів,


​На Вінниччині чоловіка засипало камінням під час чистки криниці

18 липня до Служби порятунку «101» надійшло два повідомлення про те, що у селищі Чернівці Могилів-Подільського району та в селі Пилипи Барської ОТГ люди впали у криницю. У кам'яній пастці опинились чоловіки 1969 та 1957 року народження.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС у Вінницькій області.

Зокрема, внаслідок обвалу кам’яної криниці 52-річного чоловіка повністю засипало камінням на глибині близько дев’яти метрів, під час чистки джерела води. Чоловік пішов на підробіток почистити криницю до жінки, що проживала поруч. Спустився на дно та щось пішло не так. Бідолашного засипало камінням.

​На Вінниччині чоловіка засипало камінням під час чистки криниці

На допомогу викликали бригаду медиків та місцевий підрозділ рятувальників, а згодом і черговий караул з м.Могилів-Подільський та оперативну групу ГУ ДСНС України у Вінницькій області. Однак, дістатися до чоловіка було вкрай важко, оскільки він знаходився під завалом на глибині 9 метрів. Рятувальники по черзі спускалися, обережно розчищали та підіймати каміння з криниці, під яким знаходився чоловік. Рятувальники за допомогою спеціального обладнання змогли розкопати чоловіка, а згодом постраждалого передали працівникам екстреної медичної допомоги.

​На Вінниччині чоловіка засипало камінням під час чистки криниці - фото 2

«Коли надзвичайники дісталися до потерпілого, під керівництвом лікаря бригади екстреної медичної допомоги, надали постраждалому домедичної допомоги, а саме: зробили ін’єкцію знеболювального, одягли медичний комірець, спеціальний корсет та наклали шину на травмовану руку. Вже потім, вивільнили кінцівки чоловіку, які знаходилися під щільним шаром каміння та були заблоковані», - зазначається у повідомленні.

У ДСНС зазначили, що для проведення аварійно-рятувальних робіт залучили 14 осіб особового складу та три спеціальні автомобілі.

​На Вінниччині чоловіка засипало камінням під час чистки криниці - фото 3

Задля безпеки власників домогосподарства, на якому сталася трагедія, рятувальниками було прийняте рішення про ліквідацію криниці, яку одразу за допомогою техніки засипали.

​На Вінниччині чоловіка засипало камінням під час чистки криниці - фото 4

​На Вінниччині чоловіка засипало камінням під час чистки криниці - фото 5

​На Вінниччині чоловіка засипало камінням під час чистки криниці - фото 6

​На Вінниччині чоловіка засипало камінням під час чистки криниці - фото 7


Крім цього, на вихідних працівники ДСНС допомагали витягнули із криниці 64-річного чоловіка в селі Пилипи Барської ОТГ. Потерпілого доправили до лікарні.

А от у місті Козятин 72-річну жінку, яка знаходилась в криниці на глибині близько 44-х метрів врятувати не вдалось. Подія сталась 26 червня. Бійці ДСНС за допомогою спеціального спорядження підняли тіло 72-річної жінки. Обставини, що призвели до загибелі пенсіонерки наразі встановлюються фахівцями Нацполіції.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото та відео ДСНС

title