4 груд. 2020 10:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

128

0

На Вінниччині чотирьом сім’ям учасників бойових дій придбають житло. Виділили додаткові кошти

На Вінниччині чотирьом сім’ям учасників бойових дій придбають житло. Виділили додаткові кошти

Для Вінницької області виділили додаткові 1 мільйон 84 тисячі 996 гривень на придбання житла сім’ям учасників бойових дій.


На Вінниччині чотирьом сім’ям учасників бойових дій придбають житло. Виділили додаткові кошти

Для Вінницької області виділили додаткові 1 мільйон 84 тисячі 996 гривень на придбання житла сім’ям учасників бойових дій. За рахунок цих коштів у регіоні зможуть придбати чотирьом сім’ям житло.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрація.

«З урахуванням того, що у червні було піднято середню вартість одного квадратного метру житла, 4 особам не вистачило на повну суму компенсації. А отже, додаткові кошти, 1 млн. 84 тис. 996 грн, виділені Вінницькій області, дозволяють закрити суму і уже в цьому році придбати житло цим 4-м сімʼям. Кошти розподілені відповідно до нестачі, яка була по кожній з цих осіб, щоб забезпечити виплату усієї суми грошової компенсації», – роз’яснила перша заступниця голови ОДА Наталя Заболотна.

Як повідомляють в облдержадміністрації, 3 грудня під головуванням посадовиці відбулось засідання обласної комісії з питань розподілу коштів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам між районними та міськими бюджетами для виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій громадян, а також членів їх сімей.

Наталя Заболотна зазначила, що загалом у 2020 році Вінницькій області виділено грошову компенсацію для 17 осіб (4 – члени сімей загиблих, 10 – особи з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи та 3 – учасники бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб) на загальну суму 18 млн. 631 тис. 523 гривень, які були розподілені обласною комісією, а саме:

  • 12 сімей отримали компенсацію в сумі 13 513 800, з яких 7 (1 сім'я загиблого та 6 осіб з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи вже придбали житло на суму 9 млн. 8 тис. 741 гривень. Пошук житла здійснює 5 сімей;
  • 1 особа з інвалідністю внаслідок війни в розмірі 1 млн 40 тис. 902 гривень;
  • 3 сім'ї учасників бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб на загальну суму 3 млн. 466 тис. 141 гривень, з них 1 сім’я придбала житло на суму 1 млн.683 тис. 586 гривень;
  • 1 член сім’ї загиблого Героя України 610 тис. 680 гривень.

На Вінниччині чотирьом сім’ям учасників бойових дій придбають житло. Виділили додаткові кошти

На Вінниччині чотирьом сім’ям учасників бойових дій придбають житло. Виділили додаткові кошти - фото 2

На Вінниччині чотирьом сім’ям учасників бойових дій придбають житло. Виділили додаткові кошти - фото 3

На Вінниччині чотирьом сім’ям учасників бойових дій придбають житло. Виділили додаткові кошти - фото 4

Нагадаємо, раніше повідомили, що для дітей-сиріт Вінниччини придбають ще три квартири.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – з сайту Вінницької ОДА