22 січ. 2020 13:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

69

0

На Вінниччині для дітей з синдромом Дауна та аутизмом розроблять спецкурс профорієнтації

На Вінниччині для дітей з синдромом Дауна та аутизмом розроблять спецкурс профорієнтації

Загалом з обласного бюджету виділили 150 тисяч гривень задля реалізації цього проекту


На Вінниччині для дітей з синдромом Дауна та аутизмом розроблять спецкурс профорієнтації

Діти та молодь, які мають синдром Дауна або аутизм, отримають змогу пройти профорієнтацію та знайти для себе роботу за бажанням та можливостями. З метою створення такого курсу об’єдналися Громадська організація «Вінниця ДАУН СИНДРОМ», Вінницький обласний осередок Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка осіб з інвалідністю - УСІ» та Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Поділля». Про курс та його мету загалом представники цих організацій розповіли під час прес-конференції 21 січня в молодіжному центрі «Квадрат».

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

Проект реалізують за підтримки Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА, Департаменту освіти Вінницької міської ради та УкрСиббанку, в рамках проекту «Срібна монетка» та «Перспектива 21». Також цьогоріч з обласного бюджету на реалізацію заходів в рамках даного проекту виділили 150 тис. грн.

За результатами проекту підготовлять команду фахівців, які вмітимуть інтегрувати програму з професійної орієнтації для груп дітей з особливими освітніми потребами, що не навчаються у спеціалізованих школах, в загальноосвітній процес. Програма підготовлена на основі вивчення успішного досвіду України. Окрім того, буде розроблено «дорожню карту» щодо організації навчання професійної підготовки дітей з особливими освітніми потребами, які не навчаються у спеціалізованих школах. Проект також передбачає апробацію «дорожньої карти» для дітей з двох пілотних груп задля підтвердження її практичної реалізації у подальшому житті.

«Якщо не розпочати працювати над темою професійної підготовки людей з інтелектуальними порушеннями зараз, тоді результати всіх інших реформ, як-то: інклюзія, реформа інтернатних закладів, соціалізація – поступово будуть зведені нанівець. Праця – чи не єдиний шанс людей з інвалідністю жити повноцінним життям і вміти забезпечувати себе», – зазначила під час прес-конференції голова ГО «Вінниця Даун Синдром» Наталя Косніцька.

На Вінниччині для дітей з синдромом Дауна та аутизмом розроблять спецкурс профорієнтації

На Вінниччині для дітей з синдромом Дауна та аутизмом розроблять спецкурс профорієнтації - фото 2

На Вінниччині для дітей з синдромом Дауна та аутизмом розроблять спецкурс профорієнтації - фото 3

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької ОДА