5 серп. 2019 11:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

103

0

На Вінниччині для майбутніх пенсіонерів відкрили школу

На Вінниччині для майбутніх пенсіонерів відкрили школу

Будуть вчити розуміти зміни та нововведення в пенсійному законодавстві


На Вінниччині для майбутніх пенсіонерів відкрили школу

В Калинівському відділі з питань призначення та перерахунків пенсій ГУ Пенсійного фонду України Вінницької області відкрита “Школа майбутнього пенсіонера”. У ній будуть пояснювати людям про нарахування пенсій.

Про це повідомляють на сайті Калинівської РДА.

«Нерідко люди не знають правил і норм, за якими обраховується пенсія, з якими документами потрібно звертатися до управління Пенсійного фонду. Тому метою «Школи майбутнього пенсіонера» є забезпечення відкритості в роботі Пенсійного фонду, поліпшення якості обслуговування громадян, вільного доступу до об’єктивної і своєчасної інформації», - зазначають в РДА.

Спеціалісти управління здійснюють попередню правову оцінку наданих документів, визначають, де необхідно зробити запити у разі виправлення у трудовій книжці. Також відсутності печатки та підпису посадової особи, при необхідності здійснюють перевірку обґрунтованості видачі документів, в т.ч. довідок про заробітну плату, отримати інформацію.

В управлінні також можуть отримати консультацію посадові особи підприємств, установ й організацій, на яких покладено обов’язки оформлення документів для призначення пенсій працівникам.

Вінниця.info