21 берез. 2021 13:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

91

0

На Вінниччині для участі в ЗНО-2021 зареєструвалися понад 15 тисяч осіб

На Вінниччині для участі в ЗНО-2021 зареєструвалися понад 15 тисяч осіб

Це на 50 учасників тестування більше, ніж в минулому, 2020 році


На Вінниччині для участі в ЗНО-2021 зареєструвалися понад 15 тисяч осіб

Для цьогорічної участі в зовнішньому незалежному оцінювання, на Вінниччині зареєструвалися 15 691 особа. Це на 50 учасників тестування більше, ніж в минулому, 2020 році. Найбільше зареєстрованих учасників на українську мову та українську літературу, на математику, а також на Історію України.

Про це пише Суспільне Вінниця.

Документи приймали з 1 лютого по 5 березня. Більшість зареєстрованих – випускники закладів загальної середньої освіти, їх 8375.

Цьогоріч за наказом МОН кожен учасник для проходження ЗНО мав право обрати не більше пʼяти предметів. Випускники закладів середньої освіти мають здати екзамени з чотирьох дисциплін, щоб отримати свідоцтво. А це українська мова або українська мова й література, математика, історія України або іноземна мова – на вибір, а четвертий предмет – за бажанням.

Скільки учасників зареєстровано на ЗНО по кожному окремому предмету:

  • 15691 – українська мова та українська література;
  • 15386 – математика;
  • понад 13 тисяч – історія України;
  • 8347 – географія;
  • трохи більше 5 тисяч – англійська мова та біологія;
  • 1457 – фізика;
  • 492 – хімія.

Що ж стосується інших іноземних мов, окрім англійської, то знання з німецької перевірятимуть 50 учасників тестування, з французької – 4, а з іспанської мови – 2 особи.

Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти займається формуванням округів, розповідає заступниця директора регіонального центру оцінювання якості освіти. Таких в області буде 13: Вінниця, Іллінці, Хмільник, Козятин, Калинівка, Жмеринка, Шаргород, Бар, Могилів-Подільський, Гайсин, Бершадь, Крижопіль і Тульчин. Саме тут на базі закладів освіти функціонуватимуть більше 60 пунктів тестувань.

«У травні буде повторна реєстрація — для категорії учасників, які мають право на реєстрацію у додатковий період. Це особи з неконтрольованих територій, особи, що перебувають у місцях позбавлення волі, і ті, які не встигли за інших причин зареєструватися на державну атестацію», – додає Людмила Марцева, заступниця директора регіонального центру оцінювання якості освіти.

З 6 по 18 травня вони можуть подавати документи на додаткову сесію, яка пройде в липні.

Основна ж сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 21 травня. У цей день буде тестування з хімії. 24 травня здаватимуть екзамен з іспанської, німецької та французької мов, 25 – англіська, математика – 28 травня, українська мова та українська мова й література – 1 червня. Тестування з історії України пройде 4 червня, з фізики – 7, а з біології – 10 червня. Завершальним буде екзамен з географії – 15 червня.

До 30 квітня зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань, повідомляють у Центрі оцінювання якості освіти.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info