24 берез. 2020 16:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

80

0

На Вінниччині до Спецфонду боротьби проти коронавірусу перерахували майже 1,5 мільйона гривень

На Вінниччині до Спецфонду боротьби проти коронавірусу перерахували майже 1,5 мільйона гривень

Першочергово на ці кошти планують закупити апарат для точної діагностики захворювання та засоби захисту для вінницьких медиків


На Вінниччині до Спецфонду боротьби проти коронавірусу перерахували майже 1,5 мільйона гривень

Не так давно у Вінниці створили спеціальний фонд «СтопВірус» для підтримки та поширення медичних, профілактичних та інформаційних заходів протидії розповсюдженню коронавірусу. Менш ніж за тиждень на рахунок фонду перерахували вже майже 1,5 мільйона гривень. Першочергово на ці кошти планують придбати апарат для точної діагностики захворювання, тест-системи та засоби захисту для вінницьких медиків. Таке рішення прийняла сьогодні Наглядова рада фонду, до якої увійшли авторитетні вінницькі медики, інфекціоністи та епідеміологи. Очолила раду завідувачка кафедри інфекційних хвороб Вінницького національного медуніверситету ім. Пирогова Лариса Мороз.

Про це повідомляє міський голова Сергій Моргунов.

Завдяки додатковому апарату діагностики у Вінниці буде можливість проводити більше ПЛР-тестів на коронавірус та швидко визначати захворювання. За словами мера, наразі зразки обробляє один апарат у вірусологічній лабораторії Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ. Більша кількість тестувань в сукупності з карантинними заходами допоможе стримати поширення інфекції.

Також є постійна потреба у дефіцитних захисних костюмах, респіраторах найвищого ступеню захисту, щитках для медиків і засобах для дезінфекції.

«Я закликаю усіх небайдужих підтримати ініціативу «СтопВірус». Разом ми сильніші проти вірусу», ‒ зазначив Сергій Моргунов.

Реквізити:

Благодійна організація Благодійний фонд «Подільська громада»,

Код ЄДРПОУ 35904183,

UA103026890000026003055353304

ВIННИЦЬКА ФIЛIЯ АТ КБ «ПРИВАТБАНК» (з поміткою: «Безповоротна фінансова пожертва в рамках ТФ “Спецфонд СтопВірус”.)

Або

р/р UA263204780000002600202188653 в АБ «Укргазбанк» (з поміткою: «Безповоротна фінансова пожертва в рамках ТФ “Спецфонд СтопВірус”).

Нагадаємо, відповідно до оперативної інформації, станом на 24 березня в області немає жодного підтвердженого випадку захворювання на коронавірус, як і жодної підозри.

Вінниця.info, фото зі сторінки міського голови у Фейсбук