3 черв. 2020 09:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

148

0

На Вінниччині до створення онлайн-довідника по туристичних місцях залучають ОТГ

На Вінниччині до створення онлайн-довідника по туристичних місцях залучають ОТГ

Така ініціатива має допомогти розвивати туризм на Вінниччині та, в перспективі, наповнити місцеві бюджети


На Вінниччині до створення онлайн-довідника по туристичних місцях залучають ОТГ

Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування спільно з туристичним клубом «Бідняжка» і за участі обласної адміністрації розпочали проект з популяризації об’єктів місцевого туризму. На першому етапі вирішили створити онлайн-довідник «Локальний туризм» з усіма туристичними місцями області. До наповнення Довідника запрошують представників від громад Вінниччини, які можуть повідомити про цікаві місця на території своєї ОТГ. На сьогодні на сайті туристичного клубу «Бідняжка» вже діє вкладка за матеріалами Довідника. За ними створюють нові маршрути та затверджують їх. Також вже є більше сотні статей про об’єкти, які пишуть волонтери. Розміщення статей – безкоштовне.

Про це повідомляють в департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації.

Як йдеться в повідомленні, продовжується збір інформації: на адресу усіх ОТГ надіслали листи із посиланням на анкету, яка є базою для Довідника. Окрім цього, більш детальну інформацію з фото та відео-матеріалами можна надіслати на електронну пошту Асоціації - [email protected] (такі матеріали теж будуть опрацьовувати та вносити до Довідника).

Довідник має наступні рубрики:

  • Зелені садиби;
  • Музеї, будинки видатних людей;
  • Крафтове виробництво;
  • Заповідні зони, «місця сили»;
  • Палаци, пам'ятки архітектури;
  • Фестивалі, свята, мистецькі резиденції;
  • Екстремально-спортивні розваги.

Вже зараз на сайті більше сотні статей про об'єкти, які пишуть волонтери, розміщення для усіх безкоштовне. Люди активно цікавляться такими поїздками, і на їх прохання уже розроблено декілька маршрутів, у які можна поїхати як самостійно, так і з клубом.

Наприклад, подорож «Наша Вінниччина» включає відвідання м. Шаргород, м. Бар та «Рожевого палацу» в смт. Чернятин. А подорож-дослідження «Екологічна стежка» приведе до дивовижного села Стіна Томашпільського району. Створили для мандрівників також маршрут «Заповідна Вінниччина» з відвіданням заповідника «Кармелюкове поділля», що в Чечельницькому районі, та з поїздкою вузькоколійкою.

Таким чином, в області створюють «живий» ресурс, який активно використовують туристи, що сприятиме розвитку місцевого бізнесу, інфраструктури, створенню нових робочих місць та у перспективі – наповненню місцевих бюджетів.

Також в області закликають залучати «місцевих умільців», аби ті могли продемонструвати свої навички для туристів, а також вносити інформацію про них в анкету або надсилати на адресу Асоціації разом з іншими туристичними родзинками тої чи іншої громади.

Більш детальну інформацію можна отримати у відповідальних осіб: (096) 912 07 50 (Ірина Басенко, ТК “Бідняжка”), (096) 512 23 70 Вікторія Санькова, ВОАОМС).

Нагадаємо, два роки тому на Вінниччині затвердили проект «Яблуневий шлях», який мав би розвинути туризм Северинівської та Барської ОТГ.

Минулоріч Вінниччина представила туристичні маршрути на Міжнародній виставці.

Також в січні 2019-го року в області започаткували новий туристичний маршрут.

Вінниця.info, фото – з сайту турклубу «Бідняжка»