7 трав. 2021 13:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

58

0

На Вінниччині до в’язниці постачали наркотики

На Вінниччині до в’язниці постачали наркотики

За місцем проживання фігурантів та в місцях позбавлення волі проведені результативні обшуки


На Вінниччині до в’язниці постачали наркотики

6 травня в ході проведення спецоперації слідчі Вінницького районного управління поліції спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД затримали групу осіб, які налагодили канал постачання наркотиків у місця позбавлення волі. Під час документування чергового злочину поліцейські затримали автомобіль зловмисників неподалік Літинської виправної колонії. В автомобілі слідчі вилучили наркотичні засоби та спеціальні пристрої, за допомогою яких вони перекидали їх на територію установи виконання покарань. До складу злочинної групи входили, в тому числі особи з-поміж засуджених. За місцем проживання фігурантів та в місцях позбавлення волі проведені результативні обшуки

Про це повідомляє відділ комунікації поліції.

«В ході оперативної розробки, проведеної спільно з працівниками Управлінням стратегічних розслідувань та співробітниками міжрегіонального управління з питань виконання покарань Міністерства юстиції поблизу виправної колонії у смт Літин поліцейські затримали автомобіль, на якому пересувались зловмисники. Під час огляду їх автівки поліцейські вилучили поліетиленовий пакет з канабісом, SIM-картки, банківські картки та гроші. Крім того, наркотичні речовини та пристрої, за допомогою яких зловмисники перекидали наркотики засудженим, вилучені під час обшуків за місцем проживання затриманих», - повідомляє начальника Вінницького районного управління поліції Віталій Курчик.

На Вінниччині до в’язниці постачали наркотики

Речові докази направлено на експертизу. Під час документування злочинної діяльності групи працівники поліції зафіксували близько десятка фактів перекидання наркотичних засобів на територію установи виконання покарань.

У місцях позбавлення волі поліцейські провели санкціоновані обшуки, під час яких у засуджених вилучили наркотичні засоби, мобільні телефони, SIM-картки, планшет.

Зловмисники затримані в процесуальному порядку та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Їм оголошено про підозру. Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На Вінниччині до в’язниці постачали наркотики - фото 2

Документування злочинної діяльності групи здійснюється в межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без). За таке правопорушення передбачено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На Вінниччині до в’язниці постачали наркотики - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото поліція