21 лип. 2020 10:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

86

0

На Вінниччині до відповідальності за порушення в бюджетній сфері притягнули понад 60 посадових осіб

На Вінниччині до відповідальності за порушення в бюджетній сфері притягнули понад 60 посадових осіб

Також аудитори Вінниччини за пів року домоглися відшкодування втрат на понад 60 мільйонів гривень


На Вінниччині до відповідальності за порушення в бюджетній сфері притягнули понад 60 посадових осіб

Впродовж січня – червня 2020 року фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області здійснили низку ревізій та перевірок на підприємствах області. В результаті, за допущені фінансові порушення та порушення законодавства про закупівлі до адміністративної відповідальності притягнули 47 посадових осіб, до дисциплінарної та матеріальної – 17, зокрема 1 особу звільнено із посади. Правоохоронцям передали 16 матеріалів щодо державного фінансового контролю, за якими в поліції розпочали 7 досудових розслідувань та вже вручили одну підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Про це повідомляють в пресслужбі Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області.

Як йдеться в повідомленні, аудиторам Вінниччини за пів року перевірок вдалося забезпечити відшкодування витрат на суму в майже 62, 1 мільйонів гривень.

До об’єктів контролю, які допустили порушення бюджетного законодавства, застосовано 12 фінансових санкцій у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, зупинення операцій із бюджетними коштами та прийняття вимог про повернення використаних не за цільовим призначенням суми субвенції.

За результатами заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 97 управлінських рішень.

В Північному офісі Держаудитслужби у Вінницький області повідомляють, що зателефонувавши на «телефон довіри», який функціонує щодня, крім вихідних та святкових днів, з 08:00 до 17:00, а в п’ятницю з 08:00 до 15:45, кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ та організацій бюджетних коштів. («Телефони довіри»: (044) 484-69-45 – апарат Північного офісу Держаудитслужби, (0432) 66-28-96 – Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області).

Крім того, в Управлінні за номером (0432) 66-14-56 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області службовим становищем.

Вінниця.info, фото – ілюстративне