1 жовт. 2021 15:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

111

0

На Вінниччині до військ призвуть 654 строковиків

На Вінниччині до військ призвуть 654 строковиків

Затвердили обсяг видатків на призов строковиків


На Вінниччині до військ призвуть 654 строковиків

1 жовтня розпочинається осінній призов громадян до лав Збройних Сил України. На Вінниччині призову на військову строкову службу у жовтні – грудні 2021 року підлягають 654 громадянина.

Відповідне розпорядження опубліковано на сайті Кабінету Міністрів.

На Вінниччині призову підлягають до:

  • Збройних Сил 259 осіб
  • Держспецтрансслужби 35 осіб
  • Національної гвардії 275 осіб
  • Держприкордонслужби 85 осіб

Обсяг видатків для проведення призову громадян України на строкову військову службу у жовтні — грудні 2021 року для Вінницької області складає 3030067,02 гривень.

Примітка. Обсяг видатків на одного призовника становить 4 633 гривні 13 копійок, із них:

  • 4 540 гривень — для виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу;
  • 93 гривні 13 копійок — для підготовки та проведення призову на строкову військову службу (без урахування коштів на харчування та перевезення громадян України, призваних на строкову військову службу, із збірних пунктів обласних, Київського міського територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки до місця служби).

За інформацією Генштабу ЗСУ, призовні комісії розпочнуть роботу 1 жовтня 2021 року.

На строкову військову службу у жовтні ‒ грудні 2021 року призиваються громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Проведення призову на строкову військову службу до Збройних сил України забезпечує співвідношення частки військовослужбовців-строковиків до частки військовослужбовців за контрактом 15:85%. Таким чином, частка строковиків у загальній чисельності війська з кожним роком продовжуватиме зменшуватись.

Відповідно до вимог законодавства України, не підлягатимуть призову та надається відстрочка для здобуття освіти на весь період навчання громадянам призовного віку, які навчаються:

  • у закладах загальної середньої освіти ІІІ ступеня та професійної (професійно-технічної) освіти з денною формою навчання;
  • у закладах фахової передвищої освіти з денною формою навчання, серед іншого під час здобуття початкового рівня (короткого циклу) та першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за програмами ступеневої системи освіти;
  • у закладах фахової передвищої та/або вищої освіти з денною формою навчання, серед іншого під час здобуття наступного ступеня освіти;
  • у закладах середньої або вищої духовної освіти з денною формою навчання;
  • в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі з відривом або без відриву від виробництва.

Крім того, відстрочка від призову на строкову військову службу надається громадянам за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я.

Розгляд питання про призов або надання відстрочки (звільнення) від призову відповідно до законодавства покладається на районні (міські) призовні комісії.

Також, згідно з частиною 15 статті 17 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», у випадках, не передбачених цим законом, відстрочка від призову може бути надана призовникам згідно з рішеннями призовної комісії Автономної Республіки Крим, обласних та Київської міської призовних комісій за поданням районних (міських) призовних комісій.

Крім того, відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності», уведеного в дію Указом Президента України від 24 вересня 2014 року № 744, призвані до Збройних сил України та інших військових формувань строковики не залучаються до виконання бойових завдань в районі проведення Операції об’єднаних сил.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info