20 берез. 2023 14:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

103

0

На Вінниччині двоє п’яних водіїв пропонували гроші поліцейським

На Вінниччині двоє п’яних водіїв пропонували гроші поліцейським

За минулі вихідні на Вінниччині слідчі задокументували два факти спроб підкупу поліцейських.


На Вінниччині двоє п’яних водіїв пропонували гроші поліцейським

За не складання адмінпротоколів водії у Гайсинському та Вінницькому районах пропонували поліцейським гроші. Слідчі розпочали досудові розслідування.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Так, 18 березня близько 22.30 біля села Лука-Мелешківська Вінницького району за порушення ПДР інспектори зупинили автомобіль Kia Carnival під керуванням 22-річного жителя м. Вінниця.

Під час спілкування із водієм правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Від освідування хлопець відмовився та аби уникнути відповідальності запропонував працівникам поліції хабар у розмірі 10000 гривень.

Правоохоронці попереджали його про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але він продовжував наполягати. Для документування кримінального правопорушення поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

Аналогічний злочин задокументували слідчі Відділення поліції № 1 Гайсинського районного управління поліції 19 березня. Близько 10.20 год у селі Веселівка Теплицької територіальної громади інспектори групи реагування патрульної поліції зупинили водія мопеда.

55-річний місцевий житель керував двоколісним транспортним засобом з ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження освідування чоловік відмовився та за не складання протоколу запропонував поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 100 доларів США. Транспортний засіб у нього вилучено.

Відносно водіїв працівники поліції склали протоколи за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

За фактами пропозицій неправомірної вигоди відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання - до 4 років позбавлення волі.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, відео поліції Вінниччини