20 трав. 2020 11:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

75

0

На Вінниччині двоє рибалок завдали державі майже 16 тисяч гривень збитків

На Вінниччині двоє рибалок завдали державі майже 16 тисяч гривень збитків

На обох склали адміністративні протоколи, справи готують до передачі в районний суд


На Вінниччині двоє рибалок завдали державі майже 16 тисяч гривень збитків

20 травня зранку інспектори Вінницького рибоохоронного патруля на річці Згар в Літинському районі виявили двох порушників. Один наловив 26 кілограмів риби, чи завдав збитків державі на суму в майже 7 тисяч гривень, інший – 46 кілограмів на суму в майже 9 тисяч гривень. Патрульні склали протоколи на обох, матеріали готують до передачі в Літинський районний суд.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Вінницького рибоохоронного патруля.

Близько 7 години ранку на річці Згар в селі Петрик Літинського району патрульні затримали порушника, який здійснював вилов риби забороненими знаряддями лову – чотирма зябровими сітками. У сітках знаходилась така риба: 62 екземплярів карася сріблястого, 21 екз. ляща, 30 екз. ляща та 4 екз. судака. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 26 кг. Збитки, завдані рибним запасам України, становлять 6 664 грн.

На Вінниччині двоє рибалок завдали державі майже 16 тисяч гривень збитків

Годину потому на тій же річці затримали другого порушника, який також ловив рибу на чотири зяброві сітки. В сітках було: 108 екз. карася сріблястого, 30 екз. ляща та 4 екз. судака. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 46 кг. Збитки, завдані рибним запасам України, становлять 8 976 грн.

На обох рибалок склали протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готують для передачі в Літинський районний суд.

Згідно ст. 85 ч. 4, грубе порушення правил рибальства тягне за собою накладення штрафів: на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-680 грн.) і на посадових осіб – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-850 грн.) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

В повідомленні рибпатрульних також повідомляють, що в Управлінні Держрибагентства у Вінницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 018-37-52 або (073) 004-86-06. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби - прохання повідомляти за вказаними номерами телефону.

На Вінниччині двоє рибалок завдали державі майже 16 тисяч гривень збитків - фото 2

Нагадаємо, раніше двох порушників виявили на річці Мурафа в Шаргородському районі.

Вінниця.info, фото – рибоохоронного патруля