23 трав. 2022 10:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

128

0

На Вінниччині директора підприємства підозрюють у привласненні близько півмільйона гривень бюджетних коштів

На Вінниччині директора підприємства підозрюють у привласненні близько півмільйона гривень бюджетних коштів

Для отримання компенсації з державного бюджету підприємець надавав підроблені акти виконаних робіт, а отримані кошти переказував на інші банківські рахунки якими розпоряджався на власний розсуд


На Вінниччині директора підприємства підозрюють у привласненні близько півмільйона гривень бюджетних коштів

20 травня поліцейські Вінниччини повідомили про підозру учаснику групи шахраїв за відмивання грошей одержаних злочинним шляхом. 59-річному зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

За словами начальника Вінницького районного управління поліції Віталія Курчика, досудовим розслідуванням встановлено, що правопорушники надавали документацію щодо оформлення і виконання робіт в рамках споживчого кредиту під програму «Енергоефективності». Кошти перераховувались на рахунок товариства, однак жодних робіт не виконували.

Для отримання компенсації з державного бюджету підприємець надавав підроблені акти виконаних робіт, а отримані кошти переказував на інші банківські рахунки якими розпоряджався на власний розсуд.

У квітні-травні цього року поліцейські провели 7 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів з метою документування протиправної діяльності.

Оперативний супровід досудового розслідування здійснюють кіберполіцейські Вінниччини за процесуальним керівництвом Вінницької окружної прокуратури.

За цим фактом розслідується провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та за ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

За вчинені дії передбачено покарання у вигляду позбавленням волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title