29 квіт. 2020 12:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

105

0

На Вінниччині директора товариства та інженера підозрюють в заволодінні бюджетними коштами

На Вінниччині директора товариства та інженера підозрюють в заволодінні бюджетними коштами

Підозрюють, що вони могли заволодіти сумою на понад 270 тисяч гривень


На Вінниччині директора товариства та інженера підозрюють в заволодінні бюджетними коштами

Співробітники прокуратури Вінницької області повідомили про підозру інженеру з технічного нагляду та директору товариства, які, на думку слідства, заволоділи бюджетними коштами, виділеними для проведення капітального ремонту будівлі однієї з центральних районних клінічних лікарень області та реконструкції лікувального корпусу.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури у Вінницькій області.

В рамках ремонту планувалося утеплення стін та заміна покрівлі.

За версією слідчих, підозрювані в 2019 році, діючи за попередньою змовою, знаючи про те, що роботи по капітальному ремонту будівлі лікарні виконані не в повному обсязі, підробили документи щодо обсягів та видів проведених робіт, і як наслідок ‒ незаконно заволоділи бюджетними коштами в сумі майже 277 тис. грн.

Слідство триває. Підозрюваним інкримінують ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Довідково: санкцією ч. 4 ст. 191 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, ч. 1 ст. 366 КК України ‒ штрафом до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 4 250 гривень) або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, прокуратура готує апеляційні скарги щодо рішення суду у справі чиновників Вінницької міської ради, яких підозрюють в закупівлі технічної солі за завищеною ціною.

Раніше на Вінниччині про підозру в розтраті бюджетних коштів оголосили начальнику відділу освіти, керівнику будівельної компанії та інженеру.

Вінниця.info, зображення – ілюстративне