5 трав. 2020 12:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

130

0

На Вінниччині екологи виявили незаконно діючий піщаний кар’єр

На Вінниччині екологи виявили незаконно діючий піщаний кар’єр

Наразі фахівці оцінюють завдані збитки


На Вінниччині екологи виявили незаконно діючий піщаний кар’єр

28-го квітня співробітники сектору державного екологічного нагляду надр виявили на території Дерешівської сільської ради піщаний кар’єр, де саме в цей час активно відбувалися роботи, і добутий пісок вантажили на автомобіль. Діяльність видобувачів на цій ділянці є незаконною, до того ж проводили її на території земель сільськогосподарського призначення. Наразі фахівці оцінюють завдані державі збитки.

Про це повідомляють на сторінці Державної екологічної інспекції у Вінницькій області на «Фейсбук».

«28 квітня 2020 р. інспекторами сектору державного екологічного нагляду (контролю) надр виявлено незаконний піщаний кар’єр, розташований на землях сільськогосподарського призначення на території Дерешівської сільської ради. На момент виявлення правопорушення в кар’єрі здійснювалось видобування піску та навантаження його екскаватором на вантажні автомобілі.

Після виклику наряду поліції та встановлення осіб причетних до вчинення даного правопорушення, на водія екскаватора було складено протокол про адміністративне правопорушення.

Станом на сьогодні порушника притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 47 КУпАП та проводиться розрахунок шкоди завданої державі внаслідок самовільного користування надрами», ‒ йдеться в повідомленні.

Санкція статті 47 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає штраф від 170 до 510 гривень для громадян та від 510 до 1 700 гривень ‒ для посадових осіб.


Вінниця.info, відео ‒ з фейбук-сторінки Державної екологічної інспекції