25 лют. 2021 16:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

158

0

На Вінниччині фахівці вилучили близько 3 тонн фальсифікованого меду

На Вінниччині фахівці вилучили близько 3 тонн фальсифікованого меду

Партію меду з обігу вилучили та планують знищити.


На Вінниччині фахівці вилучили близько 3 тонн фальсифікованого меду

В Головному управлінні Держпродспоживслужби регіону отримали повідомлення від одного з операторів ринку про те, що він отримав на склад партію меду в кількості 2858 кілограм з підозрою на фальсифікацію. Фахівці, які взяли зразки меду на дослідження, виявили, що цей мед може бути небезпечним для здоров’я людини. Партію меду з обігу вилучили та планують знищити.

Про це інформують на сайті ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Як йдеться в повідомленні, звернення до служби надійшло від ТОВ СП «Мед Поділля». Аби підтвердити або спростувати даний факт інспектори управління відібрали 10 зразків продукції меду, щоб в подальшому дослідити в регіональній лабораторії.

«За результатами досліджень виявлено ряд невідповідностей по ДСТУ 4497:2005, а саме - перевищення ГМФ (гідрооксиметилфурфурол) та діастазне число (до безводної речовини), тому такий мед є небезпечним і може становити загрозу для здоров’я людини. З метою недопущення до обігу фальсифікованого меду, Головним державним інспектором Вінницької області прийнято рішення про вилучення з обігу та знищення харчової продукції», ‒ повідомляють управлінні Держпродспоживслужби Вінниччини.

За повідомленням фахівців, партію меду в кількості 2858 кг привели у нетоварний вигляд та відправили для подальшого знищення на Калинівську філію ДП «Укрветсанзавод».

Нагадаємо, на Вінниччині з торгових мереж вилучатимуть небезпечний іспанський шоколад.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ‒ ілюстративне