23 жовт. 2021 10:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

119

0

На Вінниччині фермер незаконно захопив 3 гектари землі вздовж залізниці

На Вінниччині фермер незаконно захопив 3 гектари землі вздовж залізниці

за межами с. Широка Гребля на землях вздовж залізниці аграрій посіяв соняшник для подальшого отримання прибутку


На Вінниччині фермер незаконно захопив 3 гектари землі вздовж залізниці

Голова фермерського господарства у Хмільницькому районі на Вінниччині підозрюється у самовільному захопленні земельної ділянки понад 3 га, яка належить до охоронної зони вздовж залізничних колій, та призначена для забезпечення нормальних умов їх експлуатації та обслуговування.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області.

Досудовим слідством з’ясовано, що за межами с. Широка Гребля на землях вздовж залізниці аграрій посіяв соняшник для подальшого отримання прибутку.

На підставі зібраних доказів 21 жовтня 56-річному голові фермерського господарства слідчим Хмільницького районного відділу поліції оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України (Самовільне зайняття земельної ділянки).

Такий злочин карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Крім того, на спецлінію поліції «102» надійшла інформація про збір невідомими особами урожаю на землях, прилеглих до зазначеної ділянки, які також належить до охоронної зони.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції Хмільницького районного відділу.

Для з’ясування усіх обставин до єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч. 1 ст. 197-1 КК України. (Самовільне зайняття земельної ділянки).

На підставі клопотання слідчого поліції, на техніку, яка збирала врожай, судом накладено арешт.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info