14 черв. 2021 14:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

84

0

На Вінниччині фермер засівав землі, де було поселення черняхівської культури

На Вінниччині фермер засівав землі, де було поселення черняхівської культури

Тепер фермер має відшкодувати збитки в сумі 212 тис грн


На Вінниччині фермер засівав землі, де було поселення черняхівської культури

На Вінниччині фермер відшкодує збитки за самовільне зайняття земель історико-культурного призначення. Відповідне рішення прийняв Північно-західний апеляційний господарський суд.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

«Північно-західним апеляційним господарським судом задоволено апеляційну скаргу Вінницької обласної прокуратури на рішення Господарського суду Вінницької області за позовом прокуратури в інтересах Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області про стягнення шкоди, спричиненої самовільним зайняттям земельної ділянки історико-культурного призначення.

Установлено, що на території Погребищенської територіальної громади фермерське господарство самовільно зайняло під сільськогосподарське виробництво 27 га земель історико-культурного призначення державної власності. На них, відповідно до документів, розташоване поселення черняхівської культури, яке занесено до державних списків пам’ятників культури місцевого значення.

Надалі господарство самовільно зайняту земельну ділянку звільнило, однак не сплатило заподіяну шкоду», - зазначено в повідомленні.

Вінницька обласна прокуратура подала позовну заяву до Господарського суду Вінницької області про стягнення з фермерського господарства шкоди, спричиненої самовільним зайняттям земельної ділянки. Суд відмовив у задоволенні позову прокурора, тому прокуратура подала апеляційну скаргу щодо цього рішення

«Північно-західний апеляційний господарський суд задовольнив скаргу прокурора, скасувавши рішення першої інстанції та ухвалив нове рішення про стягнення з відповідача 212 тис. грн збитків, завданих самовільним зайняттям земель», - повідомляють в прокуратурі.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото - ілюстративна