31 берез. 2019 15:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

104

0

На Вінниччині голова комісії «забув» скласти присягу

На Вінниччині голова комісії «забув» скласти присягу

В Теплицькому районі один з голів комісій не склав присягу


На Вінниччині голова комісії «забув» скласти присягу

В Теплицькому районі на Вінниччині виник скандал через питання, чи прийняли, чи не прийняли присягу новопризначені голови комісій. Один з голів комісій не склав присягу. Фахівці радять дочекатись завершення голосування і скласти присягу перед засіданням комісії після закриття дільниць.

Про це повідомив голова КВУ у Вінницькій області Владислав Телень.

«Виявилась проблема. Йшли заміни напередодні дня голосування. Сьогодні заміняли членів комісій. Низка з них прийняли присягу, але не всі правильно це оформили. В Теплицькому районі був скандал в двох окружних виборчих комісіях. Виникло питання, чи їх новопризначені голови прийняли присягу. Інший голова, який веде засідання, підписує документи, виявилось, що не прийняв присягу. Він не може виконувати функцію не тільки голови комісії, а й членом комісії, поки бути не може. Процес прийняття присяги проходить тільки на засіданнях. Тому там виникли питання. Не можу сказати, чи забезпечує кворум ця людина чи ні. Але якщо виявиться що в комісії не було кворуму без нього до буде питання, як вони приймають рішення. Це питання вивчається компетентними органами.

Таких звернень по вінницькій області надійшло біля 20 – кого вважати членом виборчої комісії і з якого моменту треба виконувати присягу, якщо людину замінили під час голосування.

Ми радимо чекати 08.00 години вечора і кінця голосування. Тоді проходити процес складання присяги», - повідомив Владислав Телень.

Нагадаємо, секретар комісії у Вінниці запізнився, бо проспав.

Вiнниця.info