19 лип. 2021 10:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

68

0

На Вінниччині громада 25 років не заявляла на 3 гектари землі відумерлої спадщини

На Вінниччині громада 25 років не заявляла на 3 гектари землі відумерлої спадщини

За цей час громада могла б отримати поповнення в бюджет від оренди землі


На Вінниччині громада 25 років не заявляла на 3 гектари землі відумерлої спадщини

У власність громади міста Козятина повернуть 3 га землі відумерлої спадщини.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Хмільницькою окружною прокуратурою до суду подано позовну заяву в інтересах держави в особі Козятинської міської ради про визнання земельної ділянки відумерлою спадщиною.

Встановлено, що у власності жительки одного із сіл Козятинської територіальної громади, яка померла, перебувала земельна ділянка (пай) площею 3 га вартістю 500 тис. гривень.

«Після смерті жінки у 1996 році спадкоємців, які б заявили про свої спадкові права на її майно, у визначений законом термін не було виявлено. З огляду на це, сільська рада мала б подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою і прийняти у власність землю. Втім орган місцевого самоврядування упродовж 25 років не виконував законної процедури, втративши значні грошові надходження до бюджету від оренди землі.

Представляючи інтереси держави, прокуратура звернулася до суду із заявою про визнання земельної ділянки відумерлою спадщиною та повернення її у власність громади», - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні почав діяти ринок землі. Йдеться про сільськогосподарську землю, яка в приватній власності. Станом на 13 липня в Україні діяло 600 земельних угод, станом на 15 липня – 800 угод. У Вінницькій області зареєстровано 94 угоди на 94,8 га землі.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info