31 січ. 2020 14:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

85

0

На Вінниччині громада виступає за створення однієї ОТГ замість двох

На Вінниччині громада виступає за створення однієї ОТГ замість двох

Питання постало в Крижопільському районі


На Вінниччині громада виступає за створення однієї ОТГ замість двох

Активісти Крижопільського району звернулися до голови Вінницької обласної ради Анатолія Олійника з проханням долучитися, в межах повноважень, до процесу формування об’єднаних територіальних громад в районі. Люди занепокоєні перспективою створення двох ОТГ - Крижопільської та Городківської ОТГ.

Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної ради.

Окрім того, ситуацією занепокоєні і місцеві депутати. На сесії Крижопільської районної ради 17 грудня 2019 року вони сформували та схвалили звернення до центральних та обласних органів влади і до народних депутатів України. Депутати Крижопільської райради вимагають підтримати рішення більшості територіальних громад району про створення однієї Крижопільської селищної об’єднаної громади на його території.

«У процесі об’єднання громад повинна бути створена модель об’єднання, спроможна до розвитку, Також новостворена громада повинна економічно та фінансово забезпечити надання послуг, а рівень надання їх не повинен бути нижчим, ніж до об’єднання. У селищі Крижопіль вже створено всі структури та мережу закладів, що забезпечують оптимальні показники надання цих послуг… Створення структур, що фінансуються з державного бюджету і надають адміністративні послуги в с. Городківці, є неможливим і економічно невигідним…», – говориться у зверненні.

Голова ж обласної ради відреагував на цю ситуацію і повідомив, що, хоч 16 січня і було прийняте рішення про створення двох окремих територіальних громад, треба враховувати думку населення з цього приводу. Він також сказав, що рада підтримує законні вимоги тих, кого турбує дане питання, і тому реагуватиме відповідно та вимагатиме об’єктивного вирішення ситуації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до Немирівської ОТГ хоче приєднатися ще одне село.

Вінниця.info, фото Вінницької обласної ради