14 черв. 2020 10:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

176

0

На Вінниччині категорично заборонили масові заходи та репетиції і відновили карантинні блок-пости. Рішення комісії

На Вінниччині категорично заборонили масові заходи та репетиції і відновили карантинні блок-пости. Рішення комісії

Людей просять дотримуватись протиепідемічних вимог

На Вінниччині категорично заборонили масові заходи та репетиції і відновили карантинні блок-пости. Рішення комісії

На позачерговому засіданні Вінницької обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 12 червня прийняли рішення про введення обмежувальних заходів у зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації із захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19.

«Впродовж трьох останніх днів збільшилась кількість хворих на коронавірусну хворобу COVID-19, які перебувають на стаціонарному лікування. На даний час в стаціонарах області визначених для госпіталізації осіб із COVID- 19 лікується 131 людина. Майже у 90,0% госпіталізованих перебіг захворювання середньої ступені важкості, 10,0% хворих потребують реанімаційних заходів.

Зросла завантаженість ліжок, і склала - 35,0%, в т. ч. Вінницька МКЛ №1- 82,0%, Хмільницька ЦРЛ та Жмеринська ЦРЛ - 40,0%.

Збільшилась кількість осіб з лабораторно підтвердженими випадками коронавірусної хвороби COVID-19, які перебувають під спостереженням сімейних лікарів на амбулаторному лікуванні - 335 осіб.

Дана ситуація ймовірно пов’язана із послаблення карантинних заходів, недотриманням значною частиною населення протиепідемічних вимог», - заначено в протоколі.

Особам, які досягли 60-річного віку, рекомендують утримуватись від відвідування громадських місць та поїздок у громадському транспорті.

Комісія вирішила до завершення карантинних заходів:

  • Категорично заборонити проведення масових заходів, очних занять, консультацій.
  • Продовжити максимальне використання дистанційних технологій навчання в усіх прийнятних випадках та комбінувати їх з очним навчанням. Планувати очні заняття переважно для видів діяльності, які неможливо реалізувати у дистанційному форматі (лабораторні заняття, виробниче навчання, виробнича практика, індивідуальне навчання керування транспортними засобами).
  • Проведення очних занять, консультацій спланувати із урахуванням соціального дистанціювання шляхом складання графіків перебування здобувачів освіти у навчальних закладах на різних поверхах, у різних приміщеннях.
  • Забезпечити видачу документів про освіту випускникам максимально з використанням онлайн режиму, а випускникам 9-х та 11-х класів, випускних курсів в усіх інших закладах - із суворим дотриманням вимог проти епідеміологічних заходів, почергово запрошуючи групами до 10 осіб в масках, рукавичках, з миттям рук дезрозчинами.
  • Посилити контроль за роботою допоміжно-обслуговуючого персоналу, забезпечивши суворе дотримання вимог щодо вологого прибирання та провітрювання приміщень, використання дезінфекційних та миючих засобів, одноразових паперових серветок та рушників тощо.
  • Дозволити проведення релігійних заходів в храмах та молитовних будинках області за умови здійснення контролю релігійною організацією за дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних вимог, фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра та перебування не більше ніж однієї особи на 10 кв. метрах площі будівлі (замість раніше встановлених 5 кв. метрів приміщення).
  • Посилити контроль щодо відвідування користувачами музейних закладів області, а саме: перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 1,5-2 кв. м. та проведення екскурсій не більше 5 чоловік за умови наявності у відвідувачів респіраторів, захисних масок, в т.ч. виготовлених самостійно.
  • Призупинити проведення обласними театрально - видовищними закладами репетиційних заходів.
  • Не відновлювати діяльність закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, якщо на них буде перебувати більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід.

Комісія вирішила з 11.00 години 13 червня поновити роботу санітарно - карантинних пунктів (далі - СКП) на основних автомобільних шляхах, що діють на адміністративних (державних) кордонах області, зокрема:

  • стаціонарний пост «Літин» Літинського району - дорога М-12 у напрямку м. Вінниця;
  • с. Краснопілка Гайсинського району - дорога М-12 у напрямку м. Вінниця;
  • Стаціонарний пост «Махнівка» Козятинського району - дорога М-21 у напрямку м. Вінниця;
  • с. Немія Могилів-Подільського району - дорога М-21 у напрямку м. Вінниця.

Нагадаємо, станом на ранок 13 червня на території Вінницької області у 1369 випадках виявлено коронавірус, в тому числі у 109 дітей. В Жмеринці померла 89-річна пацієнтка. 12 червня було підтверджено 81 випадок захворювання на коронавірус.

Вінниця.info