20 верес. 2022 15:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

264

0

На Вінниччині колишні безхатченки допомагають виготовляти окопні свічки для воїнів на фронт

На Вінниччині колишні безхатченки допомагають виготовляти окопні свічки для воїнів на фронт

Ініціювала виготовлення свічок голова ГО «Центр Промінь Надії»


На Вінниччині колишні безхатченки допомагають виготовляти окопні свічки для воїнів на фронт

На Вінниччині, в селі Грижинці організували виготовлення окопних свічок. Мешканці громади шукали металічні банки і зносили їх до «Будинку Надії». Ініціювала таку потрібну справу голова ГО «Центр Промінь надії» Ольга Бобрусь. Робили свічки колишні безхатченки, підопічні благодійного центру.

Нині уже виготовили 50 окопних свічок, які передадуть Національній гвардії, в батальйон оперативного призначення.

На Вінниччині колишні безхатченки допомагають виготовляти окопні свічки для воїнів на фронт

«Ці свічки дуже потрібні нашим військовим, адже вони не лише світять, ще й гріють, і завдяки ним можна заварити чай. Щоб допомогти воїнам, які в таку негоду, боронять нашу землю я вирішила організувати їх виготовлення. Жителі села приносили нам жерстяні банки із-під консерв. Ми відразу оголосили, що вони мають бути заввишки не більше 8-ми сантиметрів і чистими. Також необхідний картон. Його брали з-під коробок, але без скотчу. Банки теж обов’язково мають бути чистими. Ще необхідний обов’язковий матеріал – це віск або парафін. Його нам приніс місцевий священик, отець Микола», - розповідає кореспонденту Вінниця.info про технологію виготовлення свічок Ольга Бобрусь.

На Вінниччині колишні безхатченки допомагають виготовляти окопні свічки для воїнів на фронт  - фото 2

Жінка говорить, що виготовляють свічки люди з гірким минулим та важкою долею. Деякі з них мають інвалідність. Але під час виготовлення свічок всі вони відчувають себе потрібними і корисними.

«Роблять свічки колишні безхатченки, які зараз проживають у нашому «Центрі Промінь надії». Ними опікуються наші волонтери, які ж і за свої кошти придбали будинок.

Зараз у нас проживає 5 осіб. Один чоловік з розумовою відсталістю. Він вісім років жив в столичному метро. Ми його забрали минулого літа. Він харчувався тим, що люди викидали птахам.

Потім в нас є чоловік після травми, його сильно побили, і він недієздатний. І також потребує опіки. Його матір хворіє на онкологію і вона в лікарні. Однак, ці люди теж прагнуть бути корисними і допомогти воїнам. Вони дуже хвилювались, щоб все було гарно. Вони скручувати картон у віск та парафін, допомагали мити банки», - говорить Ольга Бобрусь.

Горять окопні свічки від 4-х до 9-ти годин.

Усіх небайдужих просять допомогти матеріалами або ж підтримати цю ініціативу фінансово. Надаємо посилання на сторінку у Ольги Бобрусь фейсбук, де є реквізити: https://www.facebook.com/olga.bobrus

На Вінниччині колишні безхатченки допомагають виготовляти окопні свічки для воїнів на фронт  - фото 3

На Вінниччині колишні безхатченки допомагають виготовляти окопні свічки для воїнів на фронт  - фото 4

На Вінниччині колишні безхатченки допомагають виготовляти окопні свічки для воїнів на фронт  - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info