30 лип. 2021 09:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

120

0

На Вінниччині комунальник «перепродав» солі на майже 200 тисяч гривень

На Вінниччині комунальник «перепродав» солі на майже 200 тисяч гривень

Чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років


На Вінниччині комунальник «перепродав» солі на майже 200 тисяч гривень

Могилів-Подільською окружною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця Могилів-Подільської міської ради, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно).

Повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

«Слідством установлено, що у 2019 році, обіймаючи посаду начальника управління житлово-комунального господарства міської ради, обвинувачений уклав договір із фізичною особою-підприємцем про придбання за завідомо завищеною ціною 83 тонн технічної солі для посипання доріг в осінньо-зимовий період. Зловживаючи службовим становищем, посадовець перерахував підприємцю бюджетні кошти, з метою їх розтрати на користь підприємця, чим заподіяв шкоду бюджету міської ради на суму понад 105 тис. грн.

Також обвинувачений у 2020 році за аналогічних обставин уклав договір із тією ж фізичною особою-підприємцем про закупівлю 61,2 тонни технічної солі за завідомо завищеними цінами, з метою розтрати бюджетних коштів на користь підприємця, чим заподіяв шкоду бюджету міської ради на суму майже 78 тис. грн.», - йдеться у повідомлені.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративне.