7 квіт. 2019 13:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

89

0

На Вінниччині лікарів звинувачують у смерті 18-річного хлопця – «швидка» не приїхала на виклик. Відео

На Вінниччині лікарів звинувачують у смерті 18-річного хлопця – «швидка» не приїхала на виклик. Відео

Батько самотужки довіз сина, але в реанімації за годину він помер.


На Вінниччині лікарів звинувачують у смерті 18-річного хлопця – «швидка» не приїхала на виклик. Відео

На Вінниччині лікарів звинувачують у смерті 18-річного юнака. У селі Криківці хлопцю раптово стало зле. Батьки повезли його до сільської фельдшерки, та нічим допомогти не змогла і викликала «швидку». Проте з району ніхто не навіть не намагався їхати на порятунок. Батько самотужки довіз сина, але в реанімації за годину він помер. Про це повідомляє ТСН.

Лікарка каже, хлопець був у вкрай важкому стані, без свідомості. Тож вона, аби не втрачати час, сказала батькові негайно везти хлопця до районної лікарні. Сама ж почала викликати «швидку», щоб та їхала на зустріч родині.

«Подзвонила, вони мене довго допитували, як ми можемо знайти, якщо він виїхав. Я кажу - його не треба шукати, він сам вас побачить. Ви тільки їдьте», - каже фельдшер Алла Мартинюк. Проте коли батько Івана домчав до лікарні, яка за 30 кілометрів від села, обидві карети швидкої побачив на стоянці.

«Ніхто нікуди не рухався. Вони мені подзвонили, кажу - я їду, але не знаю, чи довезу, він почав падати, болі сильні в животі. Я всю дорогу питав - Іванку, що болить, він казав живіт. Казав йому потерпи, ми тебе врятуємо», - говорить батько Анатолій.

Хлопця відразу доправили до реанімації. Він вже був при смерті, кажуть лікарі.

«Проводили штучне дихання, а потім робив масаж серця. Капали в обидві вени, але на жаль, запустити серце не вдалось», - коментує реаніматолог Дмитро Сенченко.

Офіційна причина смерті - панкреатит, гостре запалення підшлункової залози. Проте один з хірургів каже, якби Івана везла «швидка», його могли б врятувати.

«Батько його транспортував неправильно, він дорогою кілька разів утрачав свідомість, він був нахилений уперед. Дихання зупинялося. Внаслідок цього настав набряк мозку. Він би від панкреатиту не помер так швидко. Він помер від того, що під час транспортування виникли проблеми з диханням» - впевнений лікар-анестезіолог Олександр Гузар.

В центрі екстреної медичної допомоги свою провину відкидають. І в усьому звинувачують фельдшерку, яка мала викликати бригаду до села.

«Вона подзвонила на 103, але вона не дала правильно адресу і неправильно дала номер телефону батька», - стверджує головний лікар Вінницького центру екстреної медичної допомоги Анатолій Пірникоза.

Батьки написали заяву до поліції та прокуратури. Якщо провину лікарів доведуть, за ненадання допомоги їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

«Тривають слідчі дії, в ході буде встановлено порядок виклику і прийняття, причини не виїзду працівників швидкої допомоги до хворого. Діям кожного буде надана правова оцінка», - прокоментував начальник Немирівського районного відділу поліції Олександр Король.

Але батьки Івана кажуть - це їхнього сина не поверне і не знають, як їм навчитися жити без нього.


Вінниця.info

title