20 груд. 2022 10:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Здоров‎’‎я
0

121

0

На Вінниччині лікарні отримали 40 ноутбуків

На Вінниччині лікарні отримали 40 ноутбуків

Нова техніка дозволить лікарям області здійснювати телемедичну допомогу в складних умовах воєнного стану


На Вінниччині лікарні отримали 40 ноутбуків

Лікувальні заклади Вінниччини отримали 40 ноутбуків HP 250GB з гуманітарного медичного складу обласної військової адміністрації.

Про це повідомили у Вінницькій ОВА.

Нова техніка дозволить лікарям області здійснювати телемедичну допомогу в складних умовах воєнного стану, зокрема, проводити консультації з пацієнтами у разі блекауту.

«До передачі ноутбуків, ми забезпечили медзаклади старлінками, які нададуть можливість працювати, якщо не буде світла та інтернету. Крім цього, триває робота щодо облаштування лікарень додатковими генераторами, адже при багатогодинному використанні вони потребують заміни. Загалом, у нас розроблений чіткий план дій у разі знеструмлення, зникнення інтернету та мобільного зв’язку. Ми маємо додатковий резерв для автономної роботи лікарень», – каже Сергій Борзов.

На Вінниччині лікарні отримали 40 ноутбуків

За словами директорки Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА Ольги Задорожної, це вже друга партія ноутбуків у складі гуманітарного вантажу від Міністерства охорони здоров’я, яка надана вслід за старлінками для усіх без винятку регіонів України, зокрема для Вінницької області.

«Ноутбуки, які ми отримали сьогодні, надійдуть у медзаклади обласного підпорядкування, де знаходяться наші високоспеціалізовані фахівці, а наступна партія від Міністерства охорони здоров’я буде розподілена між нашими районними закладами», – зауважила Ольга Задорожна.

Передана комп’ютерна техніка надасть додаткові можливості закладам охорони здоров’я області координувати свою діяльність під час регулярних чи аварійних відключень електроенергії, теплопостачання, водопостачання та відсутності зв’язку.

На Вінниччині лікарні отримали 40 ноутбуків - фото 2

Директор Клінічного Центру інфекційних хвороб Ігор Матковський зазначає, що у разі непередбачуваних подій лікарі матимуть змогу продовжувати свою професійну діяльність.

«Завдяки ноутбукам ми зможемо працювати в укриттях чи під час вимкнення світла. На жаль, старлінк не працює на великій відстані, але завдяки портативності за необхідності ноутбуки буде вкрай зручно використовувати для комунікації з профільним департаментом чи військовою адміністрацією».

Важливість переданої техніки для функціонування медичного закладу, зокрема для проведення медичних консультацій, відзначив також керівник Подільського регіонального центру онкології Сергій Перегончук.

«Наявність генераторів на території закладу дозволяє забезпечити роботу центру навіть в умовах блекауту, а завдяки мобільності використання переданих ноутбуків, лікарі зможуть продовжувати консультувати громадян навіть за відсутності електроенергії, змінивши своє місцеположення. Також це забезпечить безперервну діяльність закладу, адже робота не зупиниться, вся база даних збережеться і буде доступна для подальших консультацій».

На Вінниччині лікарні отримали 40 ноутбуків - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Вінницької ОВА