23 берез. 2023 14:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

147

0

На Вінниччині ліквідували нелегальний трансфер ухилянтів за кордон

На Вінниччині ліквідували нелегальний трансфер ухилянтів за кордон

П’ятеро вінничан «допомагали» чоловікам, які намагались ухилитися від призову.


На Вінниччині ліквідували нелегальний трансфер ухилянтів за кордон

П’ятеро вінничан «допомагали» чоловікам, які намагались ухилитися від призову. На замовлення «клієнтів» вони підробляли різноманітні довідки та посвідчення, які давали змогу чоловікам незаконно перетнути державний кордон України. Зловмисникам загрожує до 9 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Припинили злочинну діяльність чоловіків слідчі Вінницького районного управління поліції за оперативного супроводу працівників Управління Служби безпеки України у Вінницькій області та процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури. Силову підтримку забезпечували спецпризначенці КОРДу.

Як розповів начальник Вінницького райуправління поліції Віталій Курчик, до правоохоронних органів надійшла оперативна інформація про те, що група осіб «допомагає» чоловікам призовного віку незаконно залишити територію України. Зловмисники за винагороду виготовляли документи про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку.

За попередньою інформацією слідства, 29-річний мешканець обласного центру займався виготовленням таких документів. Спільники чоловіка, вінничани віком 47, 41 та 34 роки знаходили «клієнтів», які намагались уникнути призову, а 33-річний учасник угрупування передавав фальсифіковані документи.

Аби незаконно перетнути державний кордон України, військовозобов’язані чоловіки сплачували до 3 000 доларів США за пакет документів. Також фігуранти надавали «послуги» по виготовленню підроблених водійських посвідчень України, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, документів підприємств (письмові, електронні, друковані), установ чи організацій Вінницького регіону.

Під час обшуків, у підозрюваних поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, печатки і штампи різних держустанов та приватних організацій, банківські картки, флеш-носії, сім-карти, мобільні телефони.

Триває досудове розслідування в межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція статті передбачає до 9 років ув’язнення.

Правова кваліфікація діям кожного з учасників буде надана після проведення слідчих дій.

На Вінниччині ліквідували нелегальний трансфер ухилянтів за кордон

На Вінниччині ліквідували нелегальний трансфер ухилянтів за кордон  - фото 2

На Вінниччині ліквідували нелегальний трансфер ухилянтів за кордон  - фото 3

На Вінниччині ліквідували нелегальний трансфер ухилянтів за кордон  - фото 4

На Вінниччині ліквідували нелегальний трансфер ухилянтів за кордон  - фото 5

На Вінниччині ліквідували нелегальний трансфер ухилянтів за кордон  - фото 6

На Вінниччині ліквідували нелегальний трансфер ухилянтів за кордон  - фото 7

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото поліції Вінниччини