6 квіт. 2021 09:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

68

0

На Вінниччині лісівники та діти прибрали ліс від сміття

На Вінниччині лісівники та діти прибрали ліс від сміття

До очищення природи від слідів людської недбалості залучили лісівників та працівників лісництва.


На Вінниччині лісівники та діти прибрали ліс від сміття

З початку року на території лісових масивів підприємства зловлено на гарячому шістьох порушників, які намагались залишити побутове сміття у лісі. В результаті прибирання людської байдужості лісівники зібрали причеп відходів.

Про це повідомляється на сайті ОДА.

5 квітня лісництва ДП «Тульчинське ЛМГ» взялися за прибирання лісових масивів, де після зими чимало побутового сміття. Особливо багато різноманітних відходів синтетичного походження, які не розкладаються впродовж сотні років, уздовж проїжджої частини.Заходи з благоустрою територій у лісах ДП «Тульчинське ЛМГ» здійснюються згідно із розпорядженням голови Вінницької ОДА Сергія Борзова №181 «Про організацію щорічної акції з благоустрою та санітарного очищення території населених пунктів області», згідно із яким планується ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища.

До очищення природи від слідів людської недбалості залучили, лісівників та працівників лісництва. Допомагати прийшли і діти.

За словами інженера з охорони та захисту лісу Тульчинського ЛМГ А.В.Стасенка, лише з початку цього року на території лісових масивів підприємства зловлено на гарячому шістьох порушників, які намагались залишити побутове сміття у лісі.

На Вінниччині лісівники та діти прибрали ліс від сміття

Згідно із ст. 73 «Засмічення лісів відходами» Кодексу України про адміністративні правопорушення, це порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти п’яти (425 грн.) до п’ятдесяти (850 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятдесяти (850 грн.) до ста (1700 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. І крім того, порушник повинен прибрати сміття.

За минулий рік державна лісова охорона Вінницького ОУЛМГ зафіксувала 61 лісопорушника, які намагалися незаконно залишити сміття у лісі. На них було накладено 25,9 тисячі гривень штрафів. Найактивніше працювали у цьому напрямку минулого року гайсинські лісівники (оштрафували за сміття на суму 7,2 тис. грн.) та тульчинські (на суму 6,8 тис. грн.).

На Вінниччині лісівники та діти прибрали ліс від сміття - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info фото ОДА