14 верес. 2021 12:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

105

0

На Вінниччині лише 22% шкіл мають рівень вакцинації не менше 80% від усього колективу

На Вінниччині лише 22% шкіл мають рівень вакцинації не менше 80% від усього колективу

Лише 22% шкіл області має рівень вакцинації не менше 80% від всього педколективу


На Вінниччині лише 22% шкіл мають рівень вакцинації не менше 80% від усього колективу

За перші два тижні навчального року, у Вінницькій області почала зростати кількість хворих на коронавірус школярів. Завантаженість ліжок обласної дитячої інфекційної лікарні уже становить більше 50%. І лише 22% шкіл області мають рівень вакцинації не менше 80% від всього педколективу.

Якщо надалі при показнику менше 80% вакцинації колективу – навчальні заклади переходитимуть на оnline навчання.

Про це повідомив Сергій Борзов, голова Вінницької облдержадміністрації.

«При переході області у «жовту зону» та при показнику вакцинації колективу менше 80% – заклад перейде на оnline навчання. Безумовно, як мінімум дві категорії людей відчують додаткові труднощі. Це батьки, які змушені будуть продумувати шляхи вирішення питань, на кого залишити дитину та роботодавці, які будуть зазнавати економічних втрат від не врегульованого трудового процесу.

Лише 22% шкіл області має рівень вакцинації не менше 80% від всього педколективу. І це при наявності достатньої кількості вакцини в області:

  • Пфайзер – 45 тис. доз,
  • Астра зенека – 94 тис. доз,
  • Коронавак – 86 тис. доз,
  • Модерна – більше, ніж 5 тис. доз.

Щеплення – добровільні й безоплатні! Всі вакцини доступні в будь-якому центрі вакцинації. Їх у нас достатньо, 28 центрів вакцинації та 203 пункти щеплень, що працюють майже в кожній сімейній амбулаторії. Це без врахування 5-и приватних центрів, які теж долучені до вакцинації населення.

Щоденно працюють 42 мобільні бригади по щепленню, до роботи залучено 1270 медичних працівників. Але відсоток вакцинованих, не дивлячись на всю проведену роботу, залишається низьким», – йдеться у дописі.

На Вінниччині лише 22% шкіл мають рівень вакцинації не менше 80% від усього колективу

Сергій Борзов також додав, що Вінницька область знаходиться у десятці областей за рівнем вакцинації від коронавірусу.

Нагадаємо, у Вінницькій області ускладнилась епідситуація. Зросла динаміка госпіталізації хворих на COVID-19 за останні кілька днів. Станом на 14 вересня динаміка рівня госпіталізацій становить 56,3% при визначеному показнику 50%. Зросла також кількість нових випадків захворювання на коронавірус. За добу виявили 109 нових випадків. Вакцинувались – 3 091 людина.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото зі сторінки Сергія Борзова