8 квіт. 2020 14:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

69

0

На Вінниччині людям похилого віку, особам з інвалідністю та багатодітним сім’ям передали майже 36 тисяч продуктових наборів

На Вінниччині людям похилого віку, особам з інвалідністю та багатодітним сім’ям передали майже 36 тисяч продуктових наборів

Моніторинг щодо потреб таких людей продовжується


На Вінниччині людям похилого віку, особам з інвалідністю та багатодітним сім’ям передали майже 36 тисяч продуктових наборів

На Вінниччині триває моніторинг щодо забезпеченості потреб людей похилого віку, людей з інвалідністю та багатодітних сімей. На сьогодні для них в області діють програми щодо доставки продуктових наборів, гарячих обідів та засобів індивідуального захисту. Загалом, для людей з вищезазначених категорій надали вже 35 990 продуктових наборів та 3 760 гарячих обідів. 8 квітня голова облдержадміністрації Владислав Скальський розповів про поточний стан надання соціальних послуг в області.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

«В області соціальну послугу догляду вдома отримують 17802 особи похилого віку та особи з інвалідністю. Станом на 7 квітня додатково було виявлено 176 одиноких осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, які потребують допомоги. З них 104 стали клієнтами територіальних центрів соціального обслуговування. З 25 березня соціальними працівниками області проводиться щоденний телефонний моніторинг забезпеченості осіб похилого віку продуктами харчування, засобами індивідуального захисту та ліками. Загалом, соцпрацівниками було надано понад 80 тисяч консультацій», ‒ розповів очільник ОДА.

За словами Владислава Скальського, всі райдержадміністрації та міські голови міст обласного значення опрацювали питання забезпечення осіб зазначеної категорії продуктовими наборами та гарячими обідами.

На Вінниччині особам похилого віку, особам з інвалідністю, а також багатодітним сім’ям надали 35 990 продуктових наборів і 3 760 гарячих обідів.

З 3 квітня також розпочалося відвантаження благодійної допомоги від мережі продуктових магазинів «АТБ» у вигляді продуктових наборів вагою до 12 кг. Для Вінницької області виділено 17481 продуктовий набір.

Для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, які потребують допомоги в самообслуговуванні спрямовано 5820 продуктових наборів, роздано – 3499 або 85% від отриманої кількості.

Варто нагадати, що на Вінниччині забезпечено функціонування обласної «гарячої лінії» для надання допомоги особам з інвалідністю та особам похилого віку за номером 0 800 216 433.

Вінниця.info, фото – ілюстративне