12 листоп. 2019 10:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

96

0

На Вінниччині міська рада купує для незрячих кнопкові мобільні телефони

На Вінниччині міська рада купує для незрячих кнопкові мобільні телефони

Кнопкові телефони для незрячих закуплять на Вінниччині


На Вінниччині міська рада купує для незрячих кнопкові мобільні телефони

До Міжнародного дня сліпих, Калинівська міська рада купує 24 мобільних телефонів для незрячих місцевих мешканців. Тендер закупівлі ґаджетів на суму 11 976 гривень розміщено на Prozorro.

Начальник фінансового управління Калинівської міської ради Наталія Гаврилюк, у коментарі Калинівка Сіty, повідомила, що це була ініціатива місцевої територіальної первинної організації Українського товариства сліпих.

«Голова організації просила, щоб це обов’язково були кнопкові телефони. Марку і модель також визначали незрячі. Торік міська рада закупила спеціальні тонометри для незрячих, а у нинішньому році з нагоди Міжнародного дня сліпих – мобільні телефони» - розповідає Наталія Гаврилюк.

Подарунки отримають 24 незрячих жителів Калинівки.

«Це інваліди з порушенням функції зору І та ІІ групи, які проживають в нашому районному центрі. В організації у нас 107 членів, це незрячі з Калинівського і Козятинського районів. Але міська рада не може всіх забезпечити. Минулого року вони купили нам 5 голосових тонометрів та 10 радіоприймачів та дехто з незрячих образився, що не отримав подарунка. А я боюсь багато просити, бо ще й того не отримаємо. Цього року я ще звернулась до районних рад, може хоч якусь допомогу отримають й інваліди по зору із сіл» - каже голова Калинівського УТОС Надія Горбунова.

Вінниця.info