24 квіт. 2020 18:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

110

0

На Вінниччині монастир закривають на карантин

На Вінниччині монастир закривають на карантин

Для відвідувань Браїлівський монастир закривають з 6-ї ранку 25-го квітня


На Вінниччині монастир закривають на карантин

З 6-ої ранку 25-го квітня Свято-Троїцький Браїлівський жіночий монастир Вінницької єпархії УПЦ (МП) закривають для відвідування вірян і паломників. Таке рішення прийняв митрополит Вінницький і Барський Варсонофій.

Про це повідомляють на сайті Вінницької єпархії УПЦ.

Втім, це рішення в московському патріархаті пов’язують не лише з продовженням карантинних заходів, але й з підпалами храмів.

«Христос Воскрес! Підтрумую дане звернення (звернення Чернівецької єпархії щодо підпалів монастирів і храмів УПЦ), і розумію що загроза є для всіх монастирів. Корисні рекомендації, до яких повинні прислухатись монастирі. Я благословляю з завтрішнього ранку, з 6:00 закрити Браїловський монастир для прихожан і паломників, службу будуть звершувати за закритими дверима, моляться священнослужителі і монашествующі. Прохання до прихожан і паломників з розумінням поставитись до даного вимушеного заходу. Благодарю. Воістину Воскрес Христос», ‒ повідомив архієрей.

Дату відкриття монастиря згодом повідомлять на сайті єпархії.

Нагадаємо, 20 квітня, попри карантин, в Барському районі віряни та духовенство московського патріархату провели хресний хід.

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької єпархії УПЦ