25 черв. 2020 15:32

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Суспільство
0

74

0

На Вінниччині можуть запрацювати кінотеатри – в Уряді внесли зміни до карантинних обмежень

На Вінниччині можуть запрацювати кінотеатри – в Уряді внесли зміни до карантинних обмежень

За інформацією МОЗу, Вінниччина увійшла в перелік областей, де можна послабити карантин


На Вінниччині можуть запрацювати кінотеатри – в Уряді внесли зміни до карантинних обмежень


25 червня в Уряді внесли зміни до постанови, за якою регламентують карантин. Зокрема, передбачається заборона роботи кінотеатрів до 1 липня, а з 2 липня – дозвіл на їх роботу, але з наповненістю не більше 50 відсотків. При цьому запроваджуються зміни до порядку самоізоляції під час перетину кордону та інші зміни. Вінницька область увійшла в перелік тих областей, де можна послабити карантин.

Про зміни щодо карантинних обмежень повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров’я.

«Пропонуємо передбачити, що центри надання адміністративних послуг самостійно визначають час початку своєї роботи; виключити з випадків обов’язкової самоізоляції та/або обсервації учасників вступних випробувань, зокрема для вступу через освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна»; а також – запровадити заборону роботи кінотеатрів до 1 липня, а з 2 липня – дозволити їх роботу з наповненістю не більше 50 відсотків та за умови дотримання інших чітких вимог», – наголосив Максим Степанов під час позачергового засідання Уряду 25-го червня.

За словами очільника МОЗ, в умовах адаптивного карантину Уряд надав чіткі рекомендації і критерії, за яких місцева влада може посилювати чи пом’якшувати карантинні обмеження на своїй території.

При цьому сьогоднішнє рішення Кабінету Міністрів передбачає також:

  • можливість припинити режим самоізоляції або обсервації для іноземців, які перетнули державний кордон та/або контрольні пункти пропуску з тимчасово окупованої території у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено після перетину державного кордону або пунктів в’їзду;
  • уточнення щодо поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування для іноземців та осіб без громадянства, що перетинають державний кордон, в частині його видачі страховою компанію, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією – партнером на території України (асистанс), та покриття витрат, пов’язаних з лікуванням COVID-19, обсервацією, діючий на строк перебування в Україні.

Також, відповідно до інформації МОЗу від 25-го червня, Вінницька область увійшла в перелік тих областей, де можна перейти до наступного етапу карантину.

На Вінниччині можуть запрацювати кінотеатри – в Уряді внесли зміни до карантинних обмежень

Послаблення карантинних обмежень можливе за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.

Нагадаємо, в Україні адаптивний карантин продовжено до кінця липня.

Станом на ранок 25-го червня у Вінницькій області зафіксували 1753 випадки коронавірусної інфекції. Це на 30 випадків більше, ніж минулої доби, коли повідомляли про 1723 хворих. Найбільше нових інфікувань реєстрували у Вінниці.

Вінниця.info, таблиця – з сайту МОЗ