18 груд. 2020 10:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

97

0

На Вінниччині неповнолітнього незаконно утримували в ізоляторі

На Вінниччині неповнолітнього незаконно утримували в ізоляторі

До відповідальності притягнули 8 посадовців ізоляторів

На Вінниччині неповнолітнього незаконно утримували в ізоляторі

Впродовж 2020 року співробітники Вінницької обласної прокуратури провели перевірки в слідчих ізоляторів та ізоляторів тимчасового тримання. За результатами - внесли 20 документів реагування, 8 посадовців слідчого ізолятору та ізоляторів тимчасового тримання притягнули до дисциплінарної відповідальності. Одного неповнолітнього звільнили з ізолятора, оскільки він там перебував незаконно.

Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

Захист прав неповнолітніх у місцях несвободи – один з важливих напрямів роботи для ювенальних прокурорів Вінницької обласної прокуратури.

У 2020 році за результатами проведених прокурорами перевірок внесено 20 документів реагування, які керівниками установ розглянуті із вжиттям заходів усунення порушень закону. За результатами їх розгляду 6 посадових осіб слідчого ізолятору та 2 – ізоляторів тимчасового тримання притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

За ініціативою прокурора 1 незаконно утримуваного неповнолітнього звільнено з ізолятора тимчасового тримання.

На виконання вимог вказівок прокурора адміністрацією слідчого ізолятора Державної установи «Вінницька установа виконання покарань (№ 1)» вжиті заходи до усунення порушень прав ув’язнених неповнолітніх щодо забезпечення належних та безпечних умов їх утримання. Зокрема, у корпусі, в якому утримуються діти, проведено капітальний ремонт водогону й наразі неповнолітні безперервно отримують проточну воду.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info