22 квіт. 2020 14:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

97

0

На Вінниччині невідомі зрубали 40 дерев в заказнику «Левада»

На Вінниччині невідомі зрубали 40 дерев в заказнику «Левада»

Тепер правоохоронці розшукуватимуть причетних до незаконної порубки громадян


На Вінниччині невідомі зрубали 40 дерев в заказнику «Левада»

Фахівці відділу державного екологічного нагляду виявили факт незаконної порубки акації в межах заказника «Левада», який знаходиться на території Брідоцької сільської ради Теплицького району Вінницької області. Невідомі зрубали 40 дерев різних діаметрів. Спеціалісти екологічного нагляду оцінили збитки, завдані державі, в 82 125 гривень. В іншому районі області також затримали двох чоловіків, які без дозволу рубали граб. На них склали відповідні адмінпротоколи.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

Матеріали перевірки направлено до Теплицького відділення поліції Бершадського ВП ГНПУ у Вінницькій області для встановлення причетних осіб до незаконної порубки дерев.

Крім того, в межах Національного Природного Парку «Кармелюкове Поділля» затримано двох громадян, які здійснили незаконну порубку дерев породи граб на території Крушинівської сільської ради Чечельницького району.

За вказані дії на правопорушників складено протоколи за статтею 91 КУпАП. Розмір нанесених державі збитків становить 760 грн.

На Вінниччині невідомі зрубали 40 дерев в заказнику «Левада»

На Вінниччині невідомі зрубали 40 дерев в заказнику «Левада» - фото 2

На Вінниччині невідомі зрубали 40 дерев в заказнику «Левада» - фото 3

Нагадаємо, раніше на Вінниччині оголосили підозру директору лісогосподарського підприємства щодо незаконної порубки дерев. Тоді розмір шкоди, заподіяної навколишньому середовищу, фахівці оцінили в 1 мільйон 400 тисяч гривень.

Вінниця.info, фото зі сторінки Державної екологічної інспекції