6 серп. 2019 15:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

177

0

На Вінниччині незаконно видобували камінь-пісковик. Фото

На Вінниччині незаконно видобували камінь-пісковик. Фото

В селі Русава Ямпільського району, затрималигрупу чоловіків, які без дозволу молотами та ломаками видобували корисні копалини – камінь-пісковик


На Вінниччині незаконно видобували камінь-пісковик. Фото

В селі Русава Ямпільського району, затрималигрупу чоловіків, які без дозволу молотами та ломаками видобували корисні копалини – камінь-пісковик. Такий злочин карається або штрафними санкціями, або обмеженням волі до трьох років, або позбавленням волі на той самий термін.

Про це у «Фейсбук» повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

Спеціалістами сектору державного екологічного нагляду (контролю) надр Державної екологічної інспекції у Вінницькій області спільно із представниками Служби безпеки України на території Русавської сільської ради Ямпільського району виявлено факт самовільного користування надрами, а саме: видобування каменю пісковику.

На Вінниччині незаконно видобували камінь-пісковик. Фото

Видобування корисних копалин здійснювалося групою чоловіків без спеціального дозволу із використанням підручних засобів – металевих клинів, молотів, ломів, за що всі правопорушники й були затриманні.

За даним фактом ведуться слідчі дії, а також встановлюються інші подробиці по справі. Такий злочин карається або штрафними санкціями, або обмеженням волі до трьох років, або позбавленням волі на той самий термін.

На Вінниччині незаконно видобували камінь-пісковик. Фото - фото 2

Інспекція нагадує, що на такі роботи потрібно отримати дозвіл на спеціальнекористування надрами. Окрім цього, дозвіл на видобуток корисних копалин надається тільки після проведення необхідної експертизи та оцінки.

В ситуації яка склалася на території села Русава ніхто такі документи не отримував, тому порушникам загороджує не тільки штраф, але й відшкодування всіх збитків, які були завданні державі.

На Вінниччині незаконно видобували камінь-пісковик. Фото - фото 3

На Вінниччині незаконно видобували камінь-пісковик. Фото - фото 4

На Вінниччині незаконно видобували камінь-пісковик. Фото - фото 5

Вінниця.info, фото Державна екологічна інспекція у Вінницькій області