21 лют. 2023 10:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

390

0

На Вінниччині незаконно вирубали дерева на 2 мільйони гривень. Судитимуть посадовців

На Вінниччині незаконно вирубали дерева на 2 мільйони гривень. Судитимуть посадовців

Знищено майже 300 дерев різних порід


На Вінниччині незаконно вирубали дерева на 2 мільйони гривень. Судитимуть посадовців

У Вінницькій області судитимуть двох посадовців лісомисливських господарств, які організували незаконну вирубку лісу. Сума збитків – 2 мільйони гривень.

Про це повідомили у Вінницькій обласній прокуратурі.

«Спеціалізованою екологічною прокуратурою Вінницької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох співробітників підрозділів Вінницького обласного управління лісового і мисливського господарств, які обвинувачуються у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Інженер одного з районних лісомисливських господарств влітку 2020 року підготував та підписав лісорубний квиток для суцільної рубки деревини. Водночас йому, а також посадовцю обласного управління, який затвердив відповідні документи, було відомо, що зазначена рубка у вказаному кварталі не передбачена проектом організації та розвитку лісового господарства, а тому є незаконною.

За результатами виданого протиправного дозвільного документа, знищено майже 300 дерев різних порід, що завдало державі збитків на майже 2 мільйони гривень.

На час слідства обвинувачених осіб відсторонено від займаних посад. З метою відшкодування збитків на їхнє майно накладено арешт.

Санкцією статті передбачене покарання у виді позбавленням волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info