2 берез. 2021 09:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

118

0

На Вінниччині одні і ті самі люди двічі отримали безкоштовні земельні ділянки

На Вінниччині одні і ті самі люди двічі отримали безкоштовні земельні ділянки

Землю через суд повертають у власність держави


На Вінниччині одні і ті самі люди двічі отримали безкоштовні земельні ділянки

Прокуратура відновлює законність розпорядження двома земельними ділянками вартістю пів мільйона гривень. Виявлено порушення вимог Земельного кодексу України.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Калинівською місцевою прокуратурою до Літинського районного суду подано позов про визнання незаконним наказу Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та витребування у власність держави земельної ділянки площею 2 га вартістю 250 тис. грн.

Установлено, що громадянин отримав у приватну власність зазначену землю для ведення особистого селянського господарства попри те, що вже раніше він реалізував своє право на отримання безоплатно у власність земельну ділянку за вказаним видом використання.

Також за аналогічним фактом – повторне отримання у приватну власність земельної ділянки площею 2 га вартістю 250 тис. грн – за позовом Бершадської місцевої прокуратури Бершадським районним судом відкрито провадження та розпочато судовий розгляд справи. Прокуратура наполягає на визнанні незаконним і скасуванні наказу Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та витребуванні земельної ділянки у власність держави.

Нагадаємо, такі ж факти незаконного виділення землі фіксували раніше і у Липовецькій громаді.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info