28 листоп. 2022 13:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

125

0

На Вінниччині п’яний водій за 10 тисяч гривень намагався відкупитись від поліцейських

На Вінниччині п’яний водій за 10 тисяч гривень намагався відкупитись від поліцейських

За цим фактом слідством розпочато розслідування провадження


На Вінниччині п’яний водій за 10 тисяч гривень намагався відкупитись від поліцейських

26 листопада на Вінниччині зупинили Opel Zafira за порушення правил дорожнього руху. Водій автомобіля був п’яний, а щоб уникнути відповідальності, чоловік хотів відкупитися від поліцейських за 10 тисяч гривень.

Про це повідомили у поліції Вінниччини.

33-річного мешканця Бершадської територіальної громади працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили близько 21:15 на вулиці Незалежності у селі Красносілка. Водій керував технічно-несправним автомобілем. Під час спілкування інспектори помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння.

Порушник погодився пройти огляд на стан сп'яніння на місці зупинки. В організмі водія виявили 1,19 проміле алкоголю. За не складання протоколу чоловік запропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 10 000 гривень.

Правоохоронці попереджали його про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але він продовжував наполягати. Для подальшого документування правопорушення поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

За цим фактом слідством розпочато розслідування провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

За керування у стані сп’яніння поліцейські на правопорушника склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також винесли постанову за ч. 1 ст. 121 КУпАП (Керування водієм транспортним засобом, що має несправності зовнішніх світлових приладів (темної пори доби).

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info