7 квіт. 2020 13:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

83

0

На Вінниччині під час карантину богослужіння проводитимуть онлайн

На Вінниччині під час карантину богослужіння проводитимуть онлайн

Богослужіння проводитимуть в дистанційному режимі без участі віруючих


На Вінниччині під час карантину богослужіння проводитимуть онлайн

На період карантину, на Вінниччині богослужіння проводитимуть в дистанційному режимі без участі віруючих. Транслюватимуть як православних й католицьких церков, так і молитовні заходи протестантських та мусульманських організацій.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

Щоп'ятниці, щосуботи та щонеділі на загальнонаціональних та регіональних телеканалах UA: Суспільне мовлення транслюватимуться богослужіння та обрядові заходи найчисельніших церков та релігійних організацій, представлених на теренах України. Ці трансляції будуть здійснені телеканалами UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА та UA: КРИМ, а також стануть доступними для онлайн перегляду на сайтах цих каналів та на всіх регіональних платформах Суспільного мовника.

Розклад телевізійних трансляцій богослужінь релігійних організацій України, який буде чинним на весь період карантину, пов’язаного з епідемією коронавірусу в Україні:

Щоп’ятниці з 3 квітня на телеканалі UA: КРИМ відбуватимуться трансляції:

• 10:00 – п'ятнична проповідь із Київської соборної мечеті «Ар-Рахма», організована Духовним управлінням мусульман України;

• 12:00 – намаз і проповідь, організовані Духовним управлінням мусульман України «УММА»;

• 12:15 – настанова Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим.

Щосуботи з 28 березня о 10:00 на телеканал UA: КУЛЬТУРА транслюватимуться богослужіння Церкви адвентистів сьомого дня в Україні.

Щонеділі з 29 березня на телеканалах UA: ПЕРШИЙ, UA: КРИМ та на всіх регіональних філіях Суспільного мовника транслюватимуть недільні богослужіння з трьох церков:

• з 9:30 до 10:00 – недільна меса Римсько-католицької церкви в Україні;

• з 10:00 до 11:30 – Божественна літургія із Свято-Михайлівського кафедрального собору Православної церкви України та Всеукраїнська молитва;

• з 11:30 до 12:30 – недільна літургія Української греко-католицької церкви з Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Щонеділі з 29 березня на телеканалі UA: КУЛЬТУРА:

• з 12:30 – недільне богослужіння Церкви євангельських християн-баптистів;

• з 13:00 – недільне богослужіння Української євангельської церкви;

• з 13:30 – недільне богослужіння Української церкви християн віри євангельської.

Раніше ми писали, що у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці богослужіння транслюватимуть в режимі онлайн.

Вінниця.info