3 черв. 2020 10:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

38

0

На Вінниччині «під суд» відправили двох керівників підприємств, виконроба та інженера за розтрату коштів, виділених на ремонт дороги

На Вінниччині «під суд» відправили двох керівників підприємств, виконроба та інженера за розтрату коштів, виділених на ремонт дороги

Їх підозрюють в заволодінні та розтраті 327 тисяч гривень


На Вінниччині «під суд» відправили двох керівників підприємств, виконроба та інженера за розтрату коштів, виділених на ремонт дороги

За процесуального керівництва Немирівської місцевої прокуратури Вінницької області, до суду направили обвинувальний акт стосовно керівника приватного підприємства, виконроба даного підприємства, інженера технічного нагляду та керівника комунального підприємства за фактом розтрати та заволодіння бюджетними коштами, які виділили на капітальний ремонт дорожнього покриття. Підозрювані заволоділи та розтратили майже 327 тисяч гривень. На сьогодні, окрім кримінальних проваджень, в прокуратурі подали цивільний позов на вказану суму до суду. Також, за рішенням суду, наклали арешт на все рухоме та нерухоме майно одного з підозрюваних.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

«Слідством встановлено, що підрядна організація, шляхом внесення неправдивих відомостей до актів виконаних робіт, заволоділа коштами у сумі майже 327 тис. грн. Крім того, в межах даного кримінального провадження, встановлено факт розтрати бюджетних коштів у вигляді оплати робіт по авторському та технічному нагляду, які фактично не виконувались.

З метою відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, процесуальним керівником, одночасно із скеруванням обвинувального акту до суду, подано цивільний позов на суму 327 тис. грн. Крім того, у ході слідства, на підставі ухвали суду, з метою виконання покарання у виді конфіскації майна накладено арешт на все рухоме та нерухоме майно одного із підозрюваних», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Чотирьом підозрюваним інкримінують частин 3 та 4 статті 191, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Довідково:

Санкція ч. 3 ст. 191 КК України передбачає обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років

Санкція ч. 4 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю строком до 3 років.

Ч. 1 ст. 209 КК – карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років з конфіскацією майна.

Санкція ч. 1 ст. 366 КК передбачає покарання штрафом до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4250 гривень) або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше директору товариства та інженеру технічного нагляду повідомили про підозру в заволодінні коштами, які виділили на ремонт однієї з центральних районних лікарень області.

Вінниця.info, фото – ілюстративне