26 листоп. 2021 10:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

54

0

На Вінниччині підприємиця самовільно зайняла 11 гектарів поля і засіяла кукурудзу

На Вінниччині підприємиця самовільно зайняла 11 гектарів поля і засіяла кукурудзу

Підприємиця відповість за захоплення земельної ділянки Мурованокуриловецької громади


На Вінниччині підприємиця самовільно зайняла 11 гектарів поля і засіяла кукурудзу

На території Мурованокуриловецької громади Вінницької області підприємиця самовільно захопила та обробляла 11 га поля й отримувала прибуток. Могилів-Подільська окружна прокуратура відреагувала на бездіяльність органів місцевого самоврядування і контролюючих органів, які не реагували на факт самовільного зайняття землі.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

«Прокуратурою встановлено, що підприємиця самовільно зайняла земельну ділянку площею 11,5 га вартістю 1,4 млн грн та засіяла кукурудзою. Жінка заволоділа землею без відповідного рішення органу виконавчої влади чи місцевого самоврядування про її передачу у власність або надання у користування (оренду) та за відсутності вчиненого правочину щодо цієї ділянки.

За фактом самовільного зайняття землі порушено кримінальне провадження. Водночас Могилів-Подільська окружна прокуратура заявила до суду цивільний позов про звільнення зайнятої ділянки та відшкодування збитків, завданих незаконними діями підприємиці», - зазначено в повідомленні.

Рішенням Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області позов прокуратури задоволено. Відповідачкамає звільнити поле та сплатити до селищного бюджету Мурованих Куриловець майже 50 тис. грн.

Після набуття рішенням законної сили прокуратура контролюватиме його реальне виконання.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info