7 лют. 2023 13:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

421

0

На Вінниччині планують ліквідувати село Бабина Долина

На Вінниччині планують ліквідувати село Бабина Долина

Бабина Долина має спільну інфраструктуру з селом Пеньківка


На Вінниччині планують ліквідувати село Бабина Долина

У Вінницькій облраді 7 лютого комісія з питань стратегічного розвитку, інвестицій та місцевого самоврядування погодила проект рішення «Про виключення облікових даних села Бабина Долина Жмеринського району Вінницької області» та рекомендувала внести його на розгляд сесії обласної ради.

До цього на обласну ради відповідні рішення надіслали Жмеринська районна рада та Мурафська громада.

У селі Бабина Долина проживає близько 320 людей.

Сташенко Людмила Анатоліївна, староста Пеньківського старостинського округу у коментарі Вінниця.info каже, що Бабина Долина має спільну інфраструктуру з селом Пеньківка, яке поруч.

«У нас одна школа, один дитсадок, магазини, все Пеньківка. Основна проблема, що у нас за Генеральним планом - вся земля у Пеньківській сільській раді. Вся реєстрація, всі люди зареєстровані в селі Пеньківка.

Ми змушені забрати село Бабина Долина. Державні реєстратори по інформаційних системах бачать, що в нас навіть вулиці дублюються. Ті вулиці що в Бабиній Долині дублюються і в Пеньківці», - говорить Людмила Сташенко.

За її словами, Бабина Долина фактично є селом Пеньківка.

Колись село називали Виселок Садовий, потім почали називати Бабина Долина, але люди, які там проживають, прописуються у Пеньківці.

Якщо на сесії Вінницької облради приймуть рішення про виключення облікових даних села Бабина Долина, його буде направлено до Верховної Ради України.

На Вінниччині планують ліквідувати село Бабина Долина

На Вінниччині планують ліквідувати село Бабина Долина  - фото 2

Як писала Вінниця.info у 2019 році на сесії Вінницької облради депутати підтримали проект рішення щодо виключення з облікових даних селища Тельмана Скитківської сільської ради Липовецького району. Там протягом 10 років не проживало жодного мешканця.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info